marți, octombrie 4, 2022

Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi în fiecare zi. Este vorba despre unul dintre acele fructe pe care le iubești sau le urăști.

Chiar dacă nu-ți place deloc, cu siguranță vei găsi un motiv întemeiat, care te va face să mănânci kiwi în fiecare zi.

Mulți oameni îl includ în alimentația lor ca și cum ar fi un fruct minune pentru a le facilita tranzitul intestinal și a evita constipația.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează ficatul, î...

Acest lucru este posibil cu ajutorul unei enzime care dizolvă proteinele și ajută digestia. În plus, ajută la îmbunătățirea altor funcții ale corpului și previne o mulțime de boli.

Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi în fiecare zi. Mai jos, vă prezentăm câteva proprietăți ale acestui fruct minune.

Kiwi facilitează tranzitul intestinal și previne constipația

Este adevarat ca aspectul acestui fruct este oarecum neplăcut, mai ales că te și murdărești atunci când vrei să îl decojești, însă te sfătuim să îl tai în jumătate și sa folosesti o linguriță.

Slăbiți

Un kiwi de mărime medie oferă aproximativ 54 de calorii, un gram de proteine, 0,4 g de grăsime, mai multe fibre decât o jumătate de bol de cereale și aceeași cantitate de zahăr ca și ananasul. Deci este foarte convenabil pentru controlul greutății.

Te-ar mai interesa: Cum știi că e cazul să mergi la un specialist în i...

Cancer

Conține o combinație de antioxidanți care acționează asupra ADN-ului și previne deteriorarea acestuia, care potrivit unor experți poate acționa în prevenirea cancerului.

Inima

Două sau trei kiwi pe zi reduc riscul de coagulare cu 18%. Are același rol ca aspirina luată de cei care suferă de probleme de coagulare a sângelui, cu avantajul că nu are contraindicațiile specifice medicamentului. Două sau trei kiwi pe zi reduc riscul de coagulare cu 18% și trigliceridele cu 15%.

Te-ar mai interesa: Dr. Tudor Ciuhodaru, avertisment pentru români: Mu...

Diabet

Acest fruct nu provoacă o creștere bruscă a zahărului în sânge, deci este foarte convenabil pentru diabetici.


Sarcina și alăptarea

Este o sursă bună de acid folic, care este considerat benefic pentru dezvoltarea și sănătatea fătului. De asemenea, atunci când bebelușii sunt alăptați, scrie Lavanguardia.

Echilibrul alcalin

Acumularea mare de minerale pe care o are ajută la atenuarea efectelor numeroaselor alimente acide pe care le consumăm. Sunt recunoscute beneficiile pentru sănătate ale unui echilibru bun între acizi și alcalii din organism. Printre altele, ai mai multa energie, mai putin risc de osteoporoza, artrita si mai putine raceli.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Pandemia nu s-a terminat! Valul 7 ...

Ochi

Consumul a trei sau mai multe kiwi pe zi a redus riscul de degenerescență maculară cu 36%. Odată cu vârsta, șansele de a suferi de degenerescență maculară, o boală care afectează retina, cresc foarte mult.

Un studiu efectuat pe peste 100.000 de bărbați și femei a arătat că consumul a trei sau mai multe kiwi pe zi reduce riscul de a suferi de acesta cu 36%.

Se crede că se datorează nivelurilor sale ridicate de luteină și zeaxatină, două substanțe chimice găsite în mod natural în ochiul uman.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei de neînlocuit. Bărbații fac ob...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private