Sari la conținut

Mănânci acest FRUCT după ce ai băut lapte? Greșeala uriașă pe care o fac foarte mulți români

lapte, beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Laptele, aliment care hidratează

Natura acidă a fructelor combinată cu proteine ​​precum lactoza poate modifica flora intestinală, poate produce toxine, poate altera metabolismul și chiar poate provoca diaree și vărsături.

Fără să ne propunem ajungem să consumăm combinații neobișnuite de alimente mai des decât credem.

Prin urmare, un expert ne explică cum reacţionează aceste alimente atunci când sunt combinate. Nu toate alimentele sunt asimilate în organism în același mod atunci când le combinăm.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când ingerați alimente, precum nutrienții și compoziția chimică a acestora. Profesorul Universității Minuto de Dios Julio César Rivera spune că nu este indicat să amestecați lactate și ananas; alcool și alune, sau băuturi cola cu cafea.

Expertul asigură că analiza unei reacții chimice specifice a acestor amestecuri nu este posibilă, dar se poate vorbi despre modificările pe care componentele chimice le produc la nivel metabolic, scrie 20Minutos.

Mulți oameni beau alcool combinat cu fructe uscate sau sărate, cum ar fi arahide. Cu toate acestea, alcoolul irită mucoasa gastrică și interferează cu absorbția nutrienților.

La rândul lor, alunele au multe vitamine și acid oleic care, în contact cu cantități mari de alcool, inhibă procesele acestui aliment, pierzând multe dintre vitamine și proprietăți. „Din punct de vedere chimic, această combinație nu provoacă nicio boală”, spune Manuel Molina, profesor la Universitatea Națională.

Rivera asigură că băuturile de cola au un grad ridicat de zahăr, la fel ca cafeaua. În plus, potrivit acestuia, cofeina afectează sistemul nervos și poate provoca o modificare a nivelului de zahăr din organism. Prin urmare, nu recomandă amestecarea acestor alimente.

Lactatele nu trebuie amestecate cu ananasul

Pe de altă parte, spune că „motivele pentru care nu se recomandă amestecarea lactatelor cu ananasul este pentru că primul aliment are proteine ​​precum lactoza și cazeina care, în contact cu acizii, ar putea produce modificări în metabolismul unor persoane„, asigură Rivera.

La rândul său, profesorul Manuel Molina asigură că “laptele în contact cu acizii este tăiat pentru că proteina este separată de zer și se coagulează. Stomacul are acid clorhidric și de aceea proteina din zer se coagulează”.

Trebuie avut în vedere că există combinații care nu reacționează bine cu corpul tău din cauza patologiilor (digestive, oncologice, autoimune, printre altele) sau a obiceiurilor (un nou stil de viață, consumul de alcool, printre altele).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel