Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă dacă mănânci varză murată? Efect miraculos

Ce se întâmplă dacă mănânci varză murată? Varza murată face parte din alimentele fermentate care ne ajută organismul. Potrivit specialiștilor, acest aliment are efecte curative și revitalizante. Este un aliment plin de vitamine, minerale, antioxidanți și acid folic.

Varza murată este considerată un adevărat deliciu. Extrem de apreciată în sezonul rece, varza murată este un aliment plin de vitamine, minerale, antioxidanți și acid folic. Oamenii de știință mai spun că varza murată are efecte curative și revitalizante.

Varza murată este singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12, care încetinește îmbătrânirea și protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.

Prin conţinutul său de vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod, varza murată combate anemia.

Varza murată, benefică împotriva cancerului

Oamenii de știință mai spun că varza murată este bună și împotriva cancerului, pe lângă curele de slăbit. Aceasta ține de foame, dar și scade pofta de dulciuri.

În ceea ce privește cancerul, cercetătorii finlandezi au descoperit că prin procesul de fermentație, izotiocianaţii conţinuţi au un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism.

”Simbioza dintre apă, sare şi substanţele nutritive, minerale, vitamine dă verzei proprietăţi deosebite după conservare. De asemenea, multe dintre elementele acestea pot creşte în concentraţie, prin fermentare.

Este bine de ştiut însă că cea mai bună pentru murat este varză albă de Buzău, de toamnă, pentru că pe lângă aportul ei alimentar, îşi păstrează calităţile şi după conservare”, spune cercetătorul în horticultură Costel Vânătoru.

Infecțiile respiratorii, combătute prin consumul de varză murată

Infecțiile respiratorii pot fi combătute prin consumul de varză murată. Aceasta conține mari cantități de vitamina A, E, de zinc, de calciu și de potasiu. Vitamia C, pe care o conține, ajută la întărirea sistemului imunitar, scrie playtech.ro.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

9 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

10 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

10 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

11 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

11 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia