Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă nu consumi deloc zahăr, timp de un an?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, ar trebui să reducem consumul de zahăr, astfel încât să nu depășească 5% din totalul caloriilor consumate zilnic.

Eve Schaub a decis să ia o măsură mai drastică, să elimine zahărul, de tot din dietă.

În noua ei carte, ”Year of No Sugar” (Un an fără zahăr), autoarea a povestit cum au reușit ea și soțul ei să treacă peste această provocare.

Eve spune că întotdeauna s-a considerat o femeie sănătoasă, în ciuda faptului că resimţea o lipsă de energie şi avea chiar o sensibilitate faţă de răceală, în sezonul rece.

Viaţa ei s-a schimbat în momentul în care a auzit nişte studii conform cărora zahărul era principalul vinovat pentru care americanii se îmbolnăveau mai uşor.

Potrivit femeii, diabetul, obezitatea şi bolile cardiovasculare, toate au un numitor comun: zahărul.
Aşa că Eve a început un experiment cu propria familie. Aceasta, soţul ei şi cei doi copii ai lor (de 6 şi 11 ani) au mâncat un an întreg alimente fără adaos de îndulcitori. Au renunţat astfel la zahăr, miere, sirop de arţar, melasa şi suc de fructe.

Cei doi au încetat să mai folosească zahăr și orice produs care conținea zahăr adăugat-dressinguri pentru salate, maioneză, pâine și chiar șuncă.

Rezultatul: au început să se simtă mult mai bine. Cu cât trecea timpul şi continuam să mănânc alimente fără adaos de zahăr, cu atât mă simţeam mai bine şi mai energică, spune Eve.

Femeia spune că și-a dat seama cât de dăunător este zahărul, atunci când de ziua soțului ei, după mult timp a mâncat o felie de tort. ”A trebuit să stau întinsă timp de o oră pe canapea ca să îmi revin. Capul a început să îmi pulseze iar inima să îmi bată cu putere. Mă simţeam oribil. Chiar m-am gândit: oare zahărul m-a facut dintotdeauna să mă simt aşa de rău, dar din cauză că era peste tot nu am observat” a spus Eve.

Acum familia Schaub consumă zahăr în cantități moderate.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel