marți, martie 2, 2021

Lipsa somnului poate duce la foarte multe probleme de sanatate. Iata de ce este VITAL sa dormi 7-8 ore pe noapte, sfaturi recomandate de Andreea Raicu și verificate pe cont propriu.

Am sa va spun cate ceva din ce am experimentat eu, dar si din ce am citit. Lipsa somnului creeaza:

Iritabilitate. Atunci cand nu dormi simti ca te deranjeaza foarte multe lucruri, lucru care in mod normal nu s-ar intampla.

Dureri de cap. Ai migrene si o durere surda in zona tamplelor si cefei, din cauza oboselii crescute.

Incapacitatea de a te concentra. Lucrurile pe care le faceai usor inainte devin acum mult mai greu de dus la bun sfarsit pentru ca nu te poti concentra si mobiliza sa le termini.

Incapacitatea de a invata/memoria. Pentru ca mintea si corpul sunt epuizate, nu poti asimila lucruri noi.

Lipsa energiei. Avand in vedere ca din cauza solicitarii la care este supus corpul trebuie sa depuna eforturi pentru a face orice, el se va limita la actiunile de baza, asa ca nu vei avea putere si energie sa faci si altcea.

Pofta de mancare exagerata. Organismul are nevoie de energie, pe care daca nu si-o poate lua din orele de somn, o ia din mancare. Ca sa nu mai spun ca se creeaza tot felul de dezechilibre hormonale.

Dureri de spate. Corpul trebuie sa sustina tot ceea ce facem si este multa presiune pusa pe coloana, asa ca daca intreg corpul este epuizat, primul care va suferi va fi spatele.

Deshidratarea pielii. Daca nu dormim, nu aratam bine, iar in fiecare dimineata cand ne trezim dupa ce am dormit putin, acest lucru se vede in oglinda.

Pierderea apetitului de cuplu. Lipsa somnului ne afecteaza foarte mult hormonal, iar acest lucru rezulta si in tulburari de natura intima.

Creste predispozitia la boli. Sistemul imunitar sufera atunci cand nu dormim si corpul nu are energie sa o dedice acestuia, pentru a-i asigura buna functionare.

Oboseala cronica poate duce chiar la deces.

Ignoram semnalele pe care ni le da corpul nostru. El ne avertizeaza ori de cate ori e o problema, dar suntem atat de ancorati in viata atat de trepidanta incat nu avem timp si nici obisnuinta sa il ascultam.

CITESTE CONTINUAREA…

Ultimele stiri

Parteneri