Sari la conținut

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci o banană pe zi. Care sunt avantajele pentru sănătate

beneficii banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
bananele conțin triptofan, un aminoacid care ajută la producția de serotonină

Banană pe stomacul gol în fiecare zi? O rutină sănătoasă de dimineață este cheia unui corp sănătos. Și ce modalitate mai bună de a-ți începe ziua decât cu o banană? Dar asteapta! Știi măcar cum îți poate afecta corpul? Să știm totul.

Pentru că sunt bogate în nutrienți, bananele sunt considerate un adevărat izvor de sănătate. Secretul unui corp sănătos este o rutină sănătoasă de dimineață. O rutină perfectă de dimineață vă poate ajuta să stabiliți tonul pentru restul zilei. Dacă acesta este cazul, atunci ce ar putea fi mai bun decât să-ți începi dimineața cu ceva care să beneficieze organele din interior și să-ți protejeze corpul de elementele din exterior?

Există multe fructe și legume pe care le puteți adăuga în dieta de dimineață pentru a vă ajuta corpul să aibă rezultate mai bune pe parcursul zilei. Dintre toate fructele și legumele, există una care este ușor disponibilă pe piață pe tot parcursul anului.

fructe benefice pentru sanatate
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Bananele sunt delicioase și hrănitoare și aduc mai multe beneficii pentru sănătate atunci când sunt consumate la prima oră dimineața. Aceste fructe sunt pline de potasiu, vitamina C și fibre alimentare.

De asemenea, conțin cantități mai mici de alte vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B6, magneziu și mangan. Dar, în afară de furnizarea organismului de nutrienți esențiali, există mult mai mult decât poate face să mănânci banane dimineața. Derulați în jos pentru a afla secretele care sunt ambalate cu acest fruct tropical, potrivit thehealthsite.com.

Ce se întâmplă când îți începi ziua cu banane?

  • Îmbunătățește digestia. Bananele sunt cunoscute ca fiind cea mai bună sursă de fibre alimentare, care sunt esențiale pentru o bună digestie și sănătatea intestinului. Fibrele alimentare din banane sunt un tip de carbohidrat care nu poate fi digerat de corpul uman. Cu toate acestea, joacă un rol important în menținerea sănătoasă a sistemului digestiv. Fibrele din banane adaugă volum scaunului, făcându-i mai ușor pentru sistem să-l scoată din corp. De asemenea, ajută la absorbția apei, ceea ce menține scaunul moale. În afară de aceasta, potasiul prezent în banane este un alt nutrient important care joacă un rol foarte important în digestie.
  • Oferă energie. Bananele sunt o gustare populară și o mâncare pentru micul dejun din mai multe motive. Sunt ieftine, portabile, convenabile și hrănitoare. Cu toate acestea, știați că consumul de banane vă poate crește și nivelul de energie? Carbohidrații, principala sursă de combustibil a organismului, se găsesc din abundență în banane. Corpul tău transformă carbohidrații dintr-o banană în glucoză, care este ulterior folosită drept combustibil.
  • Promovează sănătatea inimii. Potasiul, un mineral necesar pentru sănătatea inimii, se găsește în banane în cantități semnificative. Echilibrul fluidelor și electroliților din organism este reglat de potasiu, care scade și tensiunea arterială. Nivelurile scăzute de potasiu pot cauza hipertensiune arterială, un factor cheie de risc pentru bolile de inimă, care la rândul lor poate provoca alte probleme de sănătate. Pe lângă potasiu, bananele includ și minerale precum vitamina C, magneziu și fibre care sunt bune pentru sănătatea inimii. Vitamina C antioxidantă ajută la prevenirea leziunilor inimii.
  • Întărește sistemul imunitar

Vitamina C, un ingredient necesar pentru un sistem imunitar sanatos, este prezenta in banane in cantitati semnificative. Celulele albe din sânge, care combat infecțiile, sunt produse cu ajutorul vitaminei C. În plus, ajută la prevenirea dăunării celulelor de către radicalii liberi.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: