sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Există cinci condimente care aduc nenumărate beneficii organismului. Experții spun că ceaiul şi cafeaua au proprietăţi antiinflamatorii, protejează membranele celulare şi previn dezvoltarea bolilor cardiovasculare, însă unele condimente cresc beneficiile acestor băuturi.

Adăugate în ceai sau cafea, acestea cinci condimente măresc proprietăţile antioxidante şi conferă arome originale.

Te-ar mai interesa: OMS trage semnalul de alarmă: Amenințare globală i...

Așadar, ghimbirul, scorţişoara, cardamomul, cuişoarele, piperul negru, dar şi cojile de portocală, sunt cele mai potrivite.

Pe lângă gustul şi aroma deosebită, băuturile vor deveni şi mai sănătatoase.

Pe lângă consumul de ceai și cafea, Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim, susține că cea mai bună băutură pentru inimă este apa.
„A fi hidratat este important pentru inimă, deoarece sângele va beneficia de o hidratare adecvată și, de asemenea, se va asigura că transporți eficient oxigenul. De asemenea, apa susține capacitatea corpului de a scăpa de deșeuri”, spune Young.

Te-ar mai interesa: Medic: Viața trăită în presiune nu e plus ci minus...

Beneficiile consumului de apă

Se poate spune cu siguranță că apa este una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai importantă băutură pentru sănătatea noastră în general. Acest lucru are sens mai ales când ne gândim că organismul este alcătuit în mare măsură din apă.

Menținerea unei hidratări regulate ajută digestia, reglarea temperaturii, absorbția și transportul substanțelor nutritive și multe alte funcții corporale cruciale. Iar cercetările recente au descoperit că hidratarea poate fi, de asemenea, o componentă cheie pentru sănătatea inimii tale, ajutând la prevenirea insuficienței cardiace.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Un studiu din 2021, publicat în European Society of Cardiology, a constatat că menținerea hidratării în timp ar putea nu numai să scadă șansele unei persoane de insuficiență cardiacă, dar ar putea ajuta la întârzierea îngroșării „camerei principale de pompare” a inimii, un proces care poate crește semnificativ riscul de insuficiență cardiacă.

Cercetătorii au subliniat faptul că o persoană obișnuită nu consumă zilnic suficientă apă și că ar trebui să se pună mai mult accent pe o hidratare adecvată, nu doar pentru sănătatea inimii, ci și pentru sănătatea ta generală.

Te-ar mai interesa: Un apropiat al Prințului Philip șochează: Regina E...


Băuturi excelente pentru inimă

Apa este, în cele din urmă, cea mai bună băutură pentru inimă, însă Young notează, de asemenea, că există și alte băuturi sănătoase pe care le poți consuma, pe lângă apă.

„Ceaiul verde este sănătos pentru inimă și conține proprietăți antiinflamatorii”, spune Young.

„În plus, s-a demonstrat că există o legătură între consumul de ceai verde și scăderea numărului de probleme de sănătate la nivelul inimii.”

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

Și smoothie-urile pot fi sănătoase pentru inimă. „Putem adăuga în smoothie fructe și legume sănătoase pentru inimă, cum ar fi afinele, banana, varza kale și spanacul. Aceste alimente conțin vitamine și antioxidanți care oferă protecție pentru inimă”, a concluzionat Young, potrivit EatThis.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private