Sari la conținut

Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei pastile pentru slăbit. Medic: ”Nu simți. Aici e răul de pe lume!”

consumul de alcool
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Consumul de alcool, asociat cu 200 de boli, potrivit experților

Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei pastile pentru slăbit. Când dietele nu dau randament, mulți dintre noi ne gândim să luăm pastile de slăbit. Ne scapă o pastilă de kilogramele nedorite? 

„De ani de zile, de când obezitatea a devenit o problemă, toate mințile luminate se chinuie să găsească niște soluții medicamentoase ca să taie chestiile normale”, a explicat medicul diabetolog Doru Negru.

„Apar medicamente de ani de zile și nici nu apuci sa-ți dai seama despre ce e vorba că se și scoate din cauza efectelor adverse păguboase.

Medicul mai spune că „avem 10 degete la mână și avem o grămadă de taste pe tastatură. La fel e și în organism. Avem numai câțiva mediatori chimici și receptori în diferite locuri.

În momentul în care umbli acolo, ești precum ucenicul vrăjitorului, deschizi cutia Pandorei”, mai spune el.

infecții simptomatice

În ceea ce privește medicamentele care promit să ne scape de grăsimea nedorită, medicul spune că trebuie să fim foarte atenți.

„S-a inventat un medicament care împiedică absorbția grăsimilor. Și ce se întâmplă cu grăsimea din maț dacă nu se absoarbe? Irită mațul și dă o diaree peste tine de te pedepsește bunul Dumnezeu de nu se poate pentru că ai mâncat. Și nici nu simți. Aici e răul de pe lume.

Alte medicamente împiedică absorbția hidraților de carbon din maț. Foarte bine, nu se mai absoarbe glucoza și se elimină. Și? Ce se întâmplă cu glucoza în mediul cald și umed și cu bacterii. Fermentează! Și apoi? Scoate gaze!

Păi de ce să mănânci și să fii pedepsit, când poți mai bine să nu mănânci! Nimeni nu te obligă să mănânci. Am fost prost învățați, aici e toată povestea”, a explicat Doru Negru.

Doru Negru: ”E o cerere îngrozitoare de medicamente minune care slăbesc”
La fel se întâmplă și în cazul hormonilor sațietății.

„Pe vremuri erau niște hormoni ai sațietății care secretă prima parte a intestinului. Acești hormoni sunt foarte deștepți, pentru că încetinesc golirea stomacului, dând mai multă vreme senzația de sațietatea și împiedică eliminarea de glucagoni, care fac invers decât insulina. Numai că acești hormoni sunt păguboși, pentru că nu țin decât 4 minute, apoi se distrug.

Noi am început: s-au găsim niște structuri asemănătoare ca să-ți taie foame și să-ți dea mai mult timp senzația de stomac plin, să fie ușor să mănânci puțini sau tai enzimele care-i distrug și rezistă mai multă vreme.

Și s-au inventat medicamente o grămadă la care se face reclamă deșănțată. Râdeam acum 2 luni cu o colegă care-mi povestea de un ardelean. Zice doamna doctor, bun medicament mi-ai dat, mi-a venit glicemia la loc, dar îmi dă o greață. Dar am găsit soluția! Iau o palincă înainte ca să pot mânca. Deci îi dăduse medicamentul ca să nu poată mânca și în capul lui ce a intrat? Că trebuie să mănânce!

E o cerere îngrozitoare de medicamente minune care slăbesc. Nu medicamentul te slăbește, ci faptul că nu mănânci!

Ai dat 500 de lei/săptămână ca să nu mănânci? De ce? Nu e mai bine să nu dai bani pe mâncare? Cine te obligă să mănânci?

Așa cum îi bagi în cap copilului că nu e bine să fumeze, așa trebuie să-i spui și că mâncarea este toxică, nu-i trebuie!”, a conchis medicul, potrivit DCMedical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel