Sari la conținut

Cori Grămescu trage semnalul de alarmă: NU mai bea această băutură

dieta
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Descoperă secretul vedetelor care au slăbit

Cori Grămescu, nutriționist și fondator al primei platforme de diete personalizate din România, a prezentat cele trei tipuri de băuturi care ne pun silueta în pericol.

Cori Grămescu trage semnalul de alarmă: NU mai bea această băutură

Nutriționistul atrage atenția asupra faptului că atunci când suntem într-un proces de slăbire trebuie să fim atenți nu doar la caloriile pe care le consumăm din alimentele solide, ci și la cele care provin din ceea ce bem.

Specialistul în nutriție a făcut un top al băuturilor care pot aduce kilograme în plus. Dar cu ce le putem înlocui?

Conform lui Cori Grămescu cafeaua consumată cu frișcă sau sirop, precum și frappe-urile pot reprezenta o adevărată bombă calorică.

„Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi. Sfatul meu pentru cei care optează pentru cafea cu frișcă sau sirop sau pentru frappe-uri și nu pot bea cafeaua simplă este să înlocuiască aceste bombe calorice cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte.

Însă mare atenție, nu mai mult de una pe zi deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire”, spune Cori Grămescu.

Sucurile de fructe

Potrivit nutriționistului, fructele trebuie să fie consumate ca atare pentru a-și păstra aportul de fibre. Limonada neîndulcită sau apă infuzată, sunt două variante mult mai sănătoase și mai prietenoase cu silueta noastră.

„Smoothie-urile și shake-urile de înghețată sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe și legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, semințele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri.

O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii. Dacă totuși ne dorim să consumăm ocazional un smoothie atunci recomandarea mea este să pregătim unul acasă din 2 felii de ananas cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puțin ghimbir, castravete, 2-3 fire de țelină apio, măr, baby spanac, lămâie și pătrunjel.

Astfel obținem o combinație gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul și ne dă energie cu mai puțin de 300 de calorii”, spune nutriționistul și fondatorul platformei de diete yummdiet.com, Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel