sâmbătă, mai 21, 2022

Merișoarele fac parte din familia afinelor și coacăzelor. Pentru că sunt foarte acre, merișoarele nu sunt consumate în stare crudă, ci mai mult în sucuri, smoothie-uri sau în varianta confiată sau deshidratată. Se folosește, de asemenea, extractul sau pulberea de merișoare, de regulă în suplimente alimentare.

Merișoarele sunt bogate în vitamine și compuși vegetali benefici pentru sănătate, iar proprietățile lor medicinale sunt confirmate de către experții în sănătate.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

Un studiu recent s-a concentrat asupra beneficiilor acestui mic fruct. Și s-a observat că un consum zilnic de merișoare, timp de o lună, a îmbunătățit funcția cardiovasculară a bărbaților.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci merișoare timp de o lună

Fructele de merișor sunt bogate în antioxidanți, recunoscuți ca apărători ai organismului în lupta cu radicalii liberi, conțin vitamine și minerale, fiind considerate unele dintre cele mai sănătoase din lume. Provitamina A, vitaminele B1, B2, C, minerale, precum fosfor, potasiu, calciu, tanini, fibre alimentare, flavonoide, saponine, acizi grași esențali, toate acestea fac din merișoare un fruct care nu ar trebui să lipsească din alimentație.

Te-ar mai interesa: Lupta cu cancerul. Ce trebuie să știe românii desp...

Acest nou studiu, care a fost publicat recent în Food & Function, a inclus 45 de bărbați sănătoși care au consumat zilnic pudră de merișoare, echivalând cu 100 de gr de merișoare proaspete, sau placebo timp de o lună.

Beneficii pentru sănătatea inimii

Merișoarele sunt bogate și în proantocianidine, care au proprietăți unice față de polifenolii din alte fructe.
Studiul a constatat și îmbunătățiri semnificative ale febrei aftoase, la două ore după consum și după o lună de consum zilnic. De asemenea, au fost identificați aumiți metaboliți care au un efect pozitiv asupra vaselor de sânge.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

Noile rezultate demonstrează că merișoarele pot juca un rol important în susținerea sănătății cardiovasculare și a unei mai bune funcții vasculare, scrie Jeruasalem Post.

Conform ultimului studiu, bărbații care au consumat pulberea de merișoare s-a putut observa o îmbunătățire semnificativă a capacității dilatării mediate de fluxul arterei brahiale (FMD, sugerând o îmbunătățire a funcției inimii și a vaselor de sânge.

Te-ar mai interesa: Ochii albaștri nu sunt chiar albaștri. Informația ...

FMD este considerat un marker biologic sensibil la riscul de boli cardiovasculare, diabet și hipertensiune arterială și măsoară modul în care vasele de sânge se dilată pe măsură ce fluxul sanguin crește.

Consumul redus de fructe și legume este unul dintre principalii factori de risc pentru creșeterea numărului de cazuri de boli cardiovasculare la nivel mondial. În ultimii ani, tot mai multe dovezi asociază polifenolii din merișoare cu beneficiile pentru sănătatea inimii.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private