Sari la conținut

Ce se întâmplă în organism când bei un pahar de apă cu lămâie înainte de a te culca și când te trezești

Lămâia are multe proprietăți pentru a continua să ocupe o poziție preferențială în ceea ce privește bunăstarea și sănătatea.

Puterile sale curative depășesc cu mult simplul ceai cu miere care ameliorează răcelile din timpul iernii. Este fructul lămâiului, din care se pot folosi nu numai pulpa, ci și coaja, frunzele și uleiurile sale. Lămâia este un aliment esențial în viața omului.

În forma sa tradițională de utilizare, sucul de lămâie are proprietăți detoxifiante datorită componentelor sale antioxidante, activând sistemul de detoxifiere a ficatului, și conține și vitamina C, un antioxidant care ne protejează de răceli și de anumite bacterii care amenință echilibrul imunitar al organismului. De asemenea, cojile sale previn cancerul.

Conținutul său de vitamina C este ceva mai mic decât cel al altor fructe, cum ar fi kiwi sau guava, dar conținutul de apă al sucului contribuie la buna funcționare a rinichilor, deoarece generează diureză, scrie Clarin.

Pentru acest lucru și pentru multe alte beneficii, „apa cu lămâie” – sau pur și simplu un pahar de apă cu lămâie – este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru a combate diverse afecțiuni și pentru a ne îmbunătăți sănătatea. Ceea ce trebuie să știi este că nu are același efect dacă îl bei dimineața pe stomacul gol sau seara, înainte de culcare.

Astăzi vrem să vă împărtășim beneficiile acestei băuturi – trebuie doar să stoarceți sucul unei jumătăți de lămâie într-un pahar de apă caldă și să amestecați bine – în momente diferite, astfel încât să o puteți bea în momentul în care puteți profita cel mai bine de proprietățile sale.

Beneficiile apei cu lămâie dimineața

  • În primul rând, ajută la combaterea deshidratării, pregătind organismul pentru cele mai fierbinți ore ale zilei.
  • Este un remediu excelent pentru a da energie organismului și pentru a se menține alert, datorită proprietăților vitaminice ale lămâii.
  • Crește metabolismul digestiv, ajutând intestinul să proceseze mai bine alimentele și organismul să se simtă mai ușor. Previne greutatea și accelerează tranzitul intestinal.
  • În cele din urmă, ajută la pierderea în greutate, deoarece este o băutură excelentă pentru arderea grăsimilor care previne pofta de a mânca compulsiv.

Beneficiile apei cu lămâie pe timp de noapte

  • Consumul de apă cu lămâie pe timp de noapte ajută la detoxifierea colonului.
  • De asemenea, stimulează sistemul imunitar.
  • Este un bun remediu pentru prevenirea arsurilor la stomac și ameliorarea inflamațiilor.
  • În cele din urmă, are, de asemenea, efecte favorabile asupra pierderii în greutate pe timp de noapte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel