Sari la conținut

Bea asta în fiecare dimineața pe stomacul gol. Slăbești 10 kilograme într-o lună, elimini pietrele la rinichi și te bucuri de o imunitate de invidiat

apa cu lamaie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cea mai  bună rețetă de apă cu lămâie din lume! Băutura ideală cu care să-ți începi ziua: vei fi surpins de efect

Apa fiartă cu lămâie este adesea prezentată ca un tratament natural pentru o varietate de afecțiuni. Unii oameni susțin chiar că poate stimula pierderea în greutate, vă poate oferi un plus de elasticitate pielii și crește imunitatea.

Băutura se face prin fierberea lămâilor sau a cojilor de lămâie în apă. În unele cazuri, oamenii adaugă alte ingrediente, cum ar fi ghimbir, miere, scorțișoară sau ardei cayenne.

În timp ce mulți jură pe acest remediu natural, alții se pot întreba dacă există vreun adevăr în acest mit comun al sănătății.

Apa cu lamaie te poate mentine hidratat

Adăugarea apei de lămâie fiartă în dieta ta este o modalitate excelentă de a rămâne hidratat și de a te asigura că bei suficientă apă pe tot parcursul zilei.

Apa cu lamaie poate fi deosebit de benefica pentru cei carora nu le place sa bea apa obisnuita si prefera in schimb bauturile aromate.

Menținerea hidratării este importantă pentru multe aspecte ale sănătății. Hidratarea joacă un rol cheie în metabolism, funcția creierului, sănătatea rinichilor și multe altele.

În schimb, deshidratarea poate provoca multe simptome neplăcute, inclusiv crampe musculare, dureri de cap, piele uscată și oboseală.

Dacă consumați în mod regulat băuturi dulci precum sucuri, ceai dulce sau băuturi pentru sport și doriți să vă reduceți consumul, apa fiartă cu lămâie poate fi o alternativă excelentă.

Apa fiartă cu lămâie nu conține zahăr adăugat, aditivi și conservanți și are mult mai puține calorii.

Ar putea preveni pietrele la rinichi

Unele cercetări sugerează că apa cu lămâie ar putea ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi de oxalat de calciu. Aceste depozite dure care se formează în rinichi pot provoca dureri severe și alte simptome precum greață și vărsături.

Apa cu lămâie poate ajuta, deoarece fructele citrice sunt bogate în acid citric, un compus care se poate lega de calciu pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi.

Consumul de apă cu citrice poate crește, de asemenea, cantitatea de urină pe care o excreți, ceea ce poate ajuta și la protejarea împotriva pietrelor la rinichi.

Unele studii mai vechi au descoperit că un consum de limonadă sau suc de lămâie diluat cu apă ar putea crește cantitatea de citrat din urină și poate scădea semnificativ riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că adăugați suc de lămâie în apa de lămâie fiartă pentru a maximiza conținutul de acid citric.

Poate susține pierderea în greutate

Când este asociată cu o dietă completă, apa de lămâie fiartă poate fi o opțiune excelentă dacă doriți să pierdeți în greutate. Cu toate acestea, acest lucru este probabil pentru că apa sprijină pierderea în greutate – nu pentru că apa cu lămâie este deosebit de benefică.

Studiile arată că creșterea aportului de apă poate fi asociată cu o pierdere în greutate crescută, mai ales dacă o folosești pentru a înlocui alte băuturi cu mai multe calorii din dieta ta.

Consumul de apă înainte de masă poate crește, de asemenea, senzația de sațietate, ceea ce ar putea duce la scăderea aportului de alimente

Mai mult, unele studii mai vechi au descoperit că apa potabilă ar putea stimula temporar metabolismul și ar putea crește caloriile și arderea grăsimilor. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări, deoarece unele studii au observat rezultate mixte.

Apa cu citrice vs apa obisnuita

Dacă preferați gustul apei cu citrice în detrimentul apei simple, fără arome, infuzarea apei cu lămâi, lime sau portocale poate fi o opțiune excelentă.

Cu toate acestea, în afară de efectele sale potențiale asupra pietrelor la rinichi, majoritatea beneficiilor apei cu citrice se datorează mai degrabă bazei sale de apă decât fructelor citrice din care este făcută.

Deși apa făcută cu lămâie, lime sau portocale poate conține o cantitate mică de vitamine și minerale, diferența dintre apa cu citrice și apa obișnuită în ceea ce privește nutriția este minimă.

Prin urmare, dacă sperați să pierdeți în greutate sau să rămâneți hidratat, creșterea aportului obișnuit de apă este probabil la fel de eficientă ca și apa cu citrice.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel