Sari la conținut

Ce se întâmplă în organism dacă luăm zilnic aceste vitamine? Are beneficii uriașe pentru sănătate

Sursă foto: pixabay

Ce se întâmplă în organism dacă luăm zilnic aceste vitamine? Există mai multe modalități de a vă menține creierul sănătos de-a lungul anilor; una dintre cele mai bune modalități este să vă asigurați că luați toate vitaminele și nutrienții esențiali de care are nevoie. 

Medicii recomandă cinci vitamine care pot ajuta la creșterea energiei, îmbunătățirea memoriei și promovarea unei mai bune concentrări, potrivit Exercise With Style.

Vitamina C, vitamina D, vitamina B12 și magneziu, precum și Omega-3, sunt cele cinci vitamine pe care orice persoană trecută de 40 de ani trebuie să le ia în fiecare zi.

Ce se întâmplă în organism dacă luăm zilnic aceste vitamine? Are beneficii uriașe pentru sănătate

 Vitamina C, un supliment fantastic

Vitamina C este un supliment fantastic pe care trebuie să-l luați în fiecare zi pentru sănătatea dumneavoastră generală (și poate chiar să vă ajute să vă îmbunătățiți pielea!), dar Dr. Glass spune că poate fi deosebit de utilă atunci când vine vorba de funcția creierului.

„Aceasta este una dintre cele mai importante vitamine pentru concentrare și energie, deoarece este necesară pentru sinteza acetilcolinei, un neurotransmițător care joacă un rol central în atenție și memorie”, explică ea. „În plus, vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin către creier, ceea ce este esențial pentru menținerea nivelului de energie cerebrală.”

Vitamina D

„Cercetările au arătat că persoanele cu niveluri scăzute de vitamina D sunt semnificativ mai susceptibile de a prezenta simptome de depresie, precum și niveluri ridicate de stres și anxietate”, spune Dr. Glass.

„Această vitamină este esențială pentru funcționarea sănătoasă a creierului și poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit, a concentrării și a nivelului de energie.

Această vitamină poate, de asemenea, să protejze împotriva neurodegenerării și a declinului cognitiv pe măsură ce îmbătrânim.

3. Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt o „parte vitală a dietei noastre și un supliment benefic” dintr-o serie de motive. În timp ce suplimentele de ulei de pește Omega-3 sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor sănătoase pentru inimă, acestea pot face minuni și pentru sănătatea creierului.

„Suplimentarea cu omega-3 poate ajuta la promovarea sănătății generale a creierului, precum și la îmbunătățirea simptomelor legate de memorie, atenție și dispoziție”, ne spune ea.

4. Vitamina B12

Vitamina B12 este o altă vitamină esențială pe care ar trebui să o incluzi în gama ta, mai ales dacă ești în căutarea unui sentiment mai mare de concentrare și energie pe parcursul zilei.

„Această vitamină este esențială pentru a menține acuitatea și claritatea mentală, precum și echilibrul dispoziției”, spune Dr. Glass, menționând că poate, de asemenea, „ajuta la prevenirea depresiei și la ameliorarea simptomelor de anxietate și insomnie”. De la energie la starea de spirit, acesta este un supliment excelent din toate punctele de vedere.

„Dacă vă simțiți obosit sau copleșit, vitamina B12 poate fi capabilă să vă ofere o oarecare ușurare. Într-un studiu, persoanele care au luat vitamina B12 au experimentat o îmbunătățire semnificativă a dispoziției după doar două săptămâni„, conchide ea.

4. Magneziu

Când vine vorba de anxietate și stres, magneziul este una dintre cele mai bune soluții naturale.

„S-a demonstrat că magneziul are un efect calmant semnificativ asupra corpului și minții, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate, neliniște și insomnie”, împărtășește Dr. Glass.

Pe lângă faptul că oferă o ușurare a acestor probleme, ar putea merita, de asemenea, să încercați magneziul dacă vă luptați cu hipertensiunea arterială; Dr. Glass mai spune că acesta „joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale, ceea ce poate ajuta la prevenirea simptomelor hipertensiunii arteriale, cum ar fi durerile de cap sau migrenele”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel