Sari la conținut

Două băuturi pe care femeile de peste 40 de ani ar trebui să le evite. Încetinesc metabolismul

Consumator de cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Două băuturi pe care femeile de peste 40 de ani ar trebui să le evite. Metabolismul joacă un rol major în capacitatea de a pierde kilogramele neplăcute, dar este unul dintre motivele pentru care poate deveni din ce în ce mai dificil să slăbești pe măsură ce îmbătrânești.

Un modalități prin care vă puteți menține metabolismul cât mai rapid posibil include diete sănătoase, dar consumul a prea multe alimente și băuturi bogate în zahăr poate avea un impact negativ asupra ratei metabolice, chiar poate duce la inflamații cronice.

Două băuturi inflamatorii pe care femeile de peste 40 de ani ar trebui să le evite

În acest context, medicul nutritionist Tania Long a explicat care sunt cele mai periculoase băuturi inflamatorii pe care ar trebui să le evitați cu orice preț dacă doriți să slăbiți peste 40 de ani. Aceasta a spus că sucul de fructe cumpărat din magazin și băuturile de cafea procesate și zaharoase sunt două produse de care ar trebui să te ferești.

Suc de fructe

Mulți oameni văd sucul de fructe ca pe o băutură sănătoas. Cu toate acestea, experții avertizează că tipul de suc pe care îl găsiți în magazinul alimentar este foarte procesat și plin de zahăr.

Tot acest zahăr va avea un impact serios asupra sănătății- mai ales când vine vorba de obiectivele tale de pierdere în greutate. Zahărul este foarte inflamator, iar atunci când este consumat în exces, poate duce la probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul, tensiunea arterială ridicată și chiar atac de cord în timp.

Mai mult, consumul de suc de fructe zaharat în fiecare zi ar putea să vă încetinească metabolismul datorită faptului că nu oferă practic nicio valoare nutritivă în schimbul conținutului ridicat de zahăr. „Sucul de fructe nu conține fibre care să limiteze absorbția de zahăr de către organism, ceea ce duce la o creștere a insulinei”, spune Long. Aceste vârfuri de glicemie pot duce la un metabolism mai lent și, la rândul său, la creșterea în greutate.

Cafea cu zahăr

Dacă sucul de fructe nu este pe placul tău, poți opta în schimb pentru cafea. Cu toate acestea, deși cafeaua poate fi o băutură bună pentru sănătate (și chiar poate oferi o parte echitabilă de beneficii pentru sănătate), este esențial să aveți grijă la ce ingrediente adăugați în ea. Iar dacă încercați să pierdeți în greutate, băuturile de cafea preambalate și zaharoase sunt de evitat, avertizează Richards.

Așadar, prea mult zahăr poate fi în detrimentul obiectivelor tale de pierdere în greutate din mai multe puncta de vedere.

Din acest motiv, cel mai bine este să consumați cafea fără zahăr, dacă încercați să pierdeți câteva kilograme, potrivit shefinds.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel