miercuri, august 17, 2022

Ce se întâmplă în organismul tău când bei apă rece. Dr. Sonam Solanki, consultant pneumolog, a explicat ce se întâmplă imediat în organism după ce bem apă rece. Efect dezastruos pentru sănătate.

Ce se întâmplă în organismul tău când bei apă rece

Se crede că apa rece contractă stomacul, iar ulterior îngreunează digestia alimentelor de după masă, de aici vine și senzația de balonare.  Practic, consumul de apă rece provoacă un dezechilibru în organism și poate încetini procesul digestiv.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

”De asemenea, dacă apa rece este consumată în timpul meselor, atunci corpul nostru începe să utilizeze energia de reglare a temperaturii corpului, care altfel ar fi fost folosită pentru digestie și absorbția substanțelor nutritive. Un alt motiv pentru a evita consumul de apă răcită, în special în timpul sau după mese, este că aceasta crește șansele de a dezvolta mucoase iritante, dureri în gât și nas înfundat”, a declarat Dr. Solanki.

Apa rece are totuși și beneficii

Un studiu a demonstrat că atunci când este consumată în timpul antrenamentelor, aceasta împiedică supraîncălzirea corpului.

Apa caldă te ajută la pierderea în greutate?

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

”De fapt, potrivit unui studiu din 2012, consumul de apă rece în timpul exercițiilor fizice poate ajuta la împiedicarea supraîncălzirii corpului și, astfel, face ca o sesiune de antrenament să fie mai reușită. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că un consum de apă rece face ca organismul uman să mențină mai ușor o temperatură centrală mai scăzută”, a informat specialistul.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Creșterea metabolismului

Dacă înlocuim apa rece cu una caldă vom avea beneficii și mai mari? Un alt studiu arată că trecerea de la consumul de apă rece la cel de apă caldă ar putea crește pierderea în greutate, potrivit vbiz.ro.

În urma unui studiu, experții au concluzionat că cei care au consumat 500 de ml de apă caldă înainte de masă au înregistrat o creștere a metabolismului cu 30%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private