marți, august 16, 2022

Cura de detoxifiere nu este o cură de slabire, este important ca dieta să mentină în echilibru nutrienții necesari organismului.
Dacă dorești să începi o astfel de cură, poți ține cont de sfaturile medicul nutriționist Laura Ene.

Detoxifiere. Ce reguli ar trebui sa respecti? Sfat de la medic

Laura Ene spune că cea mai bună detoxifiere se face cu apă și pauza alimentară. Pentru a ne menține greutatea și sănătatea, medicul spune că după ora 7 seara nu ar trebui să se mai consume nimic.

Te-ar mai interesa: Ești mereu furios, supărat, stresat? Calmează-ți n...

Laura Ene – medic nutriționist: Un detox foarte bun l-am putea face ținând un anumit interval de timp în care mâncăm. Adică, dacă am reușit să mâncăm într-un interval de 8, maxim 10 ore, într-o zi și am reuși să păstrăm intervalul de noapte, de la ora 7, 8 până dimineață, liber de mâncare , cu apă și cu ceai, iată că, în fiecare zi, putem să pornim la un detox de seară. Pentru că cel mai bun detox se face cu apă. Apa este elementul miraculos care ne ajută să ne detoxifiem cu adevărat.

Cantitatea recomandată de apă trebuie calculată în funcție de greutatea fiecăruia, spune nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că poți face cancer hepatic! Exper...

Laura Ene – medic nutriționist: Depinde de numărul de kilograme pe care îl avem. Minim 25, 30 de ml pentru fiecare kilogram corp. Asta înseamnă la 100 de kilograme, dacă o persoană are 100 de kilograme, are nevoie să bea între 2 litri jumătate și 3 litri. Dacă este foarte cald afară, transpiră, face efort fizic și se deshidratează, cu siguranță e nevoie de mai mult.

Ar trebui să fie un regim pentru toată viața: să bem cel puțin acei 2 litri de apă, să ne odihnim, pentru detoxifierea înseamnă și relaxare, energie pe care ne-o luăm din somn, înseamnă mese regulate, înseamnă lipsa intoxicării cu tot felul de coloranți, conservanți, care se regăsesc în spatele etichetelor, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre sindromul morții subite! Dr. Ciuho...

Beneficiile curei de detoxificare

  • la final te simti plin de energie;
  • tranzitul intestinal se regleaza;
  • starea psihica devine mai buna;
  • pielea devine mai curata;
  • organele vitale functioneaza la intreaga capacitate;
  • imunitatea organismului creste;
  • celulita se diminueaza sau chiar dispare;
  • vei pierde kilogramele in plus, inclusiv pentru ca in urma acestui proces colonul se curata si asta este foarte bine.

Dar cel mai important, dupa cura de detoxifiere te vei simti bine, fizic si psihic, iar acest lucru iti va imbunatati considerabil starea de sanatate, pentru simplul motiv ca detoxificarea inseamna ca organe precum ficatul si rinichii, care sunt responsabile cu eliminarea reziduurilor din organism, vor functiona la capacitate maxima.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private