marți, iunie 28, 2022

Sezonul cald este însoțit, adesea, de călătorii și mai mult timp liber. Uneori, astfel de ocazii sunt însoțite și de un pahar de alcool alături de cei dragi.

Atunci când este consumat în exces, alcoolul poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. El poate duce la dezvoltarea unor leziuni ireversibile ale unor organe, precum ficatul.

De asemenea, alcoolul afectează și restul organismului, în timp.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Mai ales în sezonul cald, atunci când este consumat mai des, alcoolul afectează silueta.

Cum îți afectează alcoolul organismul?

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, de ce nu este bine să bei alcool, dacă ții la silueta ta.

Alcoolul ne sabotează dieta și în sezonul cald și în sezonul rece și oricând, pentru că sunt surse de calorii. Alcoolul pur are 7 kilocalorii pe gram, băuturile alcoolice au conținut diverse de calorii, în funcție de compoziție. Berea are mai puțin alcool dar are și alți carbohidrați, vinul are zaharurile din struguri. Practic, aportul caloric al băuturilor alcoolice este important și nu trebuie în niciun caz neglijat, indiferent de temperatura de afară.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...

Dacă ne hidratăm cu bere, spre exemplu, nu este același lucru cu acela dacă ne-am hidrata consumând apă, pur și simplu pentru că automat am băgat și o serie de substanțe cu valoare calorică, respectiv zaharurile și alcoolul. În principiu, hidratarea trebuie să o făcută cu apă, iar băuturile alcoolice trebuie consumate moderat.

Pe lângă toate acestea, trebuie să ținem contul că un consum excesiv de alcool și mai ales dacă este în mod repetat, pune probleme pentru sănătate prin efectele toxice pe care le are alcoolul asupra întregului organism, în mod particular asupra ficatului”, a declarat dr. Șerban Damian pentru DC Medical.

Te-ar mai interesa: Concediul, sursă de stres pentru români. Psihotera...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private