sâmbătă, mai 28, 2022

Tu știi ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci doar 500 de calorii, zilnic? Puţini sunt cei care ştiu. Nebunia de a pierde grăsimea abdominală și de a slăbi nu se limitează doar la femei. Bărbații se străduiesc să elimine și ei grăsimea acumulată din corpul lor. Este un mit comun că ar trebui să mănânci puțin ca să slăbești, iar mulți încearcă să consume doare 500 de calorii pe zi pentru a pierde grăsimea corporală.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci doar 500 de calorii, zilnic. Este periculos?

Nutriționiștii spun că maximul recomandat este de 2000 de calorii pentru femei și 2500 de calorii pentru bărbați, 500 de calorii este mult prea puțin pentru o funcționare sănătoasă și este sinonim cu înfometarea. Experții spun că reducerea bruscă a caloriilor este extrem de periculoasă pentru organism. Multora le poate pune viața în pericol.

Iată cele 8 motive pentru care cele 500 de calorii pe zi pot fi periculoase.

Consumul a 500 de calorii pe zi nu arde grăsimea acumulată

Mâncarea mai puțină nu ajută la arderea grăsimilor corporale într-un mod adecvat. Contrar a ceea ce cred oamenii, rezervele de grăsime depozitate din organism rămân nevătămate. În schimb, corpul tău a început să ardă masa musculară. Numai atunci când nu mai există altă sursă de energie, corpul tău va începe să ardă grăsimi.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

Consumul redus de calorii, riscant pentru femeile însărcinate

Un plan de dietă cu aport de 500 de calorii este extrem de dăunător femeilor însărcinate. Viitoarele mame au nevoie de proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru a purta o altă viață în pântec, precum și pentru a se menține sănătoase. Femeile gravide care nu mănâncă cantitatea recomandată de alimente au mai multe șanse să nască copii cu defecte fizice și psihice, potrivit ro.waykun.com.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Dietele hipocalorice provoacă greață, oboseală, diaree, intoleranță la frig, dereglări menstruale și căderea părului. Lipsa de fibre în astfel de diete poate provoca, de asemenea, constipație. Eficiența sistemului imunitar scade și vă face corpul vulnerabil la diferite afecțiuni.

Excesul de lichide (în timpul unei diete de 500 de calorii), cum ar fi shake-uri, sucuri și administrarea a mai puține proteine ​​poate provoca hiponatremie sau scăderea sodiului în sânge, care poate provoca stângăcie, oboseală, confuzie, comă și chiar moarte.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

Dietele hipocalorice afectează inima și creierul

Mâncarea ne ține în viață. Dacă mâncați alimente cu un conținut scăzut de calorii afectează inima. Cei care fac o astfel de greșeală sunt predispuși la accident vascular cerebral și la hemoragie cerebrală.

Pierderea masei musculare

După cum s-a menționat mai sus, consumul a doar 500 de calorii pe zi ajunge scade masa musculară, deoarece țesutul muscular începe să fie folosit de organism ca sursă de energie.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Dacă este necesar să urmați o dietă zilnică săracă în calorii, ar trebui să faceți acest lucru numai după consultarea medicului specialist. În loc să mănânci doar 500 de calorii, ar trebui să elimini 500 de calorii din dieta generală pentru a pierde o kilogramă de greutate într-o săptămână.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private