Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă în organismul tău după 6 luni de la administrarea serului? Nu au putut ține asta un secret

Multe persoane încă refuză imunizarea cu ajutorul serurilor deoarece consideră că acesta ar avea efecte adverse pe termen lung. Este acest lucru adevărat, însă?

Specialiștii au subliniat, încă de la dezvoltarea serurilor anti-COVID, faptul că acestea sunt complet sigure și nu provoacă efecte adverse pe termen lung sau alte afecțiuni.

De fapt, ei au descoperit că situația stă cu totul altfel. După aproximativ 6 luni de la imunizare nivelul anticorpilor oferiți de vaccin scade. Astfel, nu numai că serurile nu afectează organismul pe termen lung, dar acestea au o eficientă scăzută după 6 luni, în special în fața variantei Omicron.

După 6 luni, vaccinul nu te mai protejează împotriva Omicron

Un nou studiu a deavăluit că anticorpii produși de cele 2 doze de vaccin inițiale ARNm scad după 6 luni și oferă o protecție diminuată împotriva primelor variante, notează worldpharmanews.com.

Totuși, specialiștii au descoperit și faptul că nivelul de anticorpi rămas după cele 6 luni nu este suficient de mare pentru a ne proteja împotriva variantei Omicron.

Astfel, după 6 luni de la administrarea celor 2 doze de vaccin ARNm, organismul este complet vulnerabil în fața Omicron.

Cercetătorii au preciat că, de asemenea, au analizat un studiu conform căruia trei doze de vaccin ar fi suficiente pentru a oferi protecție împotriva acestei tulpini și, cu atât mai mult, reduc riscul de deces și forme grave de boală.

„Noul nostru studiu arată că două doze din vaccinurile ARNm nu oferă protecție împotriva Omicron și chiar și recuperarea post-infecție, pe lângă vaccin, nu ajută prea mult.

Totuși, primele rezultate ale studiului nostru au demonstrat că booster-ul poate completa nivelul de protecție oferit de cele două doze” a spus Shan-Lu Liu, liderul studiului și profesor virolog la Departamentul de Bioștiințe din Ohio, S.U.A.

Recent Posts

Bărbat de 99 de ani, divorț de soția sa de 96 de ani, după ce a găsit scrisorile ei secrete de dragoste din anii 1940

Bărbat de 99 de ani, divorț surprinzător. Un bărbat de 99 de ani și soția…

27 de minute ago

Inovație în tehnologie pentru pacienții cu diabet de tip1! Noul dispozitiv are dimensiunea unei monede de 50 de bani și monitorizează în timp real nivelul glucozei

Inovație în tehnologie pentru pacienții cu diabet de tip1! Noul dispozitiv are dimensiunea unei monede…

57 de minute ago

6 semne timpurii de tumoră pe creier pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

O tumoră pe creier reprezintă o creștere anormală a celulelor din creier și este o…

o oră ago

Incendiu de mari proporții în Sectorul 2 din Capitală

Pompierii intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu produs la două case de pe strada Culea…

2 ore ago

Metoda simplă cu ajutorul căreia poți beneficia de o pensie mai mare. Anunțul Guvernului

Ministrul Muncii a vorbit despre modul în care pensionarii își pot asigura o pensie mai…

2 ore ago

Citeste si: