Sari la conținut

Ce se va întâmpla cu organismul după 6 luni de la vaccinare?

sindrom long covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome Covid care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni

Vaccinarea este singura metodă sigură și eficientă de a obține protecție împotriva virusului, susțin experții în sănătate. Deși imunitatea poate fi obținută și în mod natural, aceasta aduce riscuri semnificative de îmbolnăvire și deces. Majoritatea persoanelor internate în stare gravă sau care și-au pierdut viața în urma infecției sunt persoane nevaccinate.

De fapt, vaccinul este recomandat atât pentru obținerea imunității, cât și pentru reducerea riscului de a dezvolta forme severe de boală sau chiar deces.

Cu atât mai mult, vaccinul este singurul element care contribuie în mod real la limitarea răspândirii virusului.

Totodată, numai schema completă de vaccinare poate oferi un nivel suficient de protecție. Medicii avertizează că o schemă completă nu se măsoară în dozele de vaccin, ci în protecția dobândită.

După 6 luni, protecția oferită de vaccin începe să scadă treptat, în cazul unor anumite persoane. Astfel, după 6 luni, medicii au observat o creștere a infectărilor post-vaccinare.

Risc mai mare de infectare după 6 luni de la vaccinare

Guvernul german consideră că două vaccinări împotriva coronavirusului nu înseamnă o protecție vaccinală completă în toate cazurile. Potrivit lui Helge Braun, șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, o mare parte din populația Germaniei a terminat vaccinarea în iunie sau iulie, situația în care protecția vaccinală este încă valabilă, comunică RRA.

Prezent joi dimineață în studioul BILD TV, Helge Braun, șeful de cabinet al cancelarului federal Angela Merkel, a făcut o afirmație tranșantă în legătură cu numărul tot mai mare al testelor pozitive, fenomen care afectează inclusiv persoanele complet vaccinate. Pentru o parte a populației, două injecții împotriva coronavirusului nu mai înseamnă o vaccinare completă, a sugerat domnul Braun, de profesie medic.

„A fi complet vaccinat înseamnă că beneficiezi de o bună protecție împotriva îmbolnăvirii grave sau a riscului de a muri de COVID-19, însă când trec mai mult de șase luni de la vaccinarea completă se constată o înmulțire a infectărilor postvaccinare, mai ales în rândul persoanelor în vârstă. Pentru acestea doza booster nu trebuie să fie doar o variantă de luat în calcul, ci un lucru absolut necesar”.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel