Sari la conținut

Ce semnalizează durerea persistentă în dreapta abdomenului. Atenție la simptomele asociate, de la greață, la diaree sau constipație

durere in dreapta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce afectiuni semnalizează durerea in dreapta abdomenului

Ce semnalizează durerea persistentă în dreapta abdomenului. Durerea în partea dreaptăsub coaste poate fi un semn al unei game variate de afecțiuni, unele mai grave decât altele.

În cele ce urmează, vom explora cauzele comune ale durerii în această zonă, simptomele asociate și opțiunile de tratament disponibile.

Cauze posibile ale durerii persistente în dreapta abdomenului

 1. Apendicita: Inflamarea apendicelui este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii în partea dreaptă a abdomenului. Simptomele includ durere acută în partea inferioară dreaptă a abdomenului, febră și greață.
 2. Boala de colecist: Calculii biliari pot cauza dureri severe în partea dreaptă a abdomenului, mai ales după consumul de alimente grase. Simptomele includ durere intensă în partea dreaptă superioară a abdomenului și în spate, greață și vărsături.
 3. Hernia inghinală: O hernie inghinală poate provoca, de asemenea, disconfort în partea dreaptă a abdomenului, în special atunci când persoana afectată face eforturi fizice sau ridică greutăți.
 4. Boli ale ficatului: Afecțiunile hepatice, cum ar fi hepatita sau ciroza, pot determina durere și sensibilitate în partea dreaptă a abdomenului, în special în zona ficatului.
 5. Infecții urinare: Infecțiile tractului urinar pot cauza durere și arsură în timpul urinării, iar disconfortul poate iradia în partea dreaptă a abdomenului inferior.

Simptome asociate durerii persistente în dreapta abdomenului

 • Durere acută sau surdă în partea dreaptă a abdomenului, care poate fi constantă sau intermitentă.
 • Greață și vărsături.
 • Febră și frisoane.
 • Balonare și flatulență.
 • Modificări ale tranzitului intestinal, cum ar fi diareea sau constipația.
 • Sensibilitate la palparea zonei afectate.

Opțiuni de tratament

Tratamentul pentru durerea persistentă în dreapta abdomenului depinde de cauza subiacentă a afecțiunii. Este esențial să consultați un medic pentru un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat.

Opțiunile de tratament pot include:

 • Medicamente pentru ameliorarea durerii și a inflamației.
 • Antibiotice pentru tratarea infecțiilor.
 • Intervenții chirurgicale pentru afecțiuni precum apendicita sau calculii biliari.
 • Schimbări în dietă și stil de viață pentru a gestiona afecțiuni cum ar fi boala de colecist sau afecțiunile hepatice.

În concluzie, durerea persistentă în partea dreaptă a abdomenului poate indica o varietate de afecțiuni, unele dintre ele necesitând tratament urgent.

Este important să căutați îngrijire medicală promptă dacă experimentați acest simptom pentru a obține un diagnostic adecvat și un plan de tratament corespunzător

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel