miercuri, mai 31, 2023

Vehiculele militare rusești au inscripționată litera „Z”, fiind folosită ca simbol de propagandă. Aceasta este preluată și de civilii și sportivii din Rusia, care poartă acest simbol în mod voit.

Care este motivul pentru care rușii folosesc acest simbol? Acest lucru are foarte mutle variante și toate par plauzibile, susți specialiștii.

Cert este că până și mercenarii din Siria, pe care Rusia i-a angajat ca să lupte în război, au fost văzuți ținânt pancarte cu acest simbol.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Ce semnificații ar putea avea litera „Z”?

Deși litera nu aparține alfabetului chirilic, ea este utilizată cu scop de propagandă de Armata Rusiei, comunică RRA.

Vehiculele Armatei Ruse care au intrat în Ucraina au fost văzute inscripționate cu litera „Z”, ceea ce a dat naștere mai multor speculații cu privire la semnificația simbolului.

Analistul rus Kamil Galeev sugerează că „Z” ar putea fi interpretat ca „Za pobedu”, „Pentru victorie”. Alții văd acesti simbol drept „Zapad”, „Vest” în limba rusă.

Simbolul a găsit susținători. Mulți civili ruși și proprietari de afaceri pun „Z” pe mașini fără a fi forțați. Sunt de asemenea sportivi care utilizează această literă ca simbol.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Alți specialiști militari susțin că aceste marcaje funcționează doar ca semnale pentru ruși, pentru ca aceștia să îşi identifice propriile vehicule în zona de război și pentru a evita lupta cu trupele prietene.

Litera „Z” utilizată de armata Rusiei ca abreviere face referire în primul rând la „Zapad”, ceea ce înseamnă în limba rusă „Vest” sau „Occident”. Are o dublă semnificație. Prima este pentru ofițerii și subofițerii de Stat Major – marșul militar spre Occident. Pentru militarii în termen este denumirea unui exercițiu de amploare executat la o perioadă de 2 ani – „Zapad”, desfășurat de Federația Rusă -, aplicație militară care are ca obiectiv apărarea în fața Vestului. Din acest motiv cei mai mulți dintre militarii ruși capturați știu că participă la acest exercițiu militar de amploare bine cunoscut în Rusia și nu știu, de fapt, că invadează Ucraina.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Același simbol este utilizat de Rusia și în cumpărarea de mercenari în Siria. Pancartele purtate de luptătorii sirieni recrutați de Moscova poartă alături de litera „Z” și un text explicativ – „Za pobedu”, „Pentru victorie”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private