duminică, ianuarie 29, 2023

Ce spun unghiile exfoliate și crăpate despre starea sănătății tale.

Unghiile fragile sunt o problemă destul de întâlnită ce poate avea cauze diverse. Lăsând la o parte aspectul cosmetic, unghiile cu probleme pot ascunde suferințe medicale profunde. Conform davidwolfe.com, unghiile exfoliate sau subțiri sau îngălbenite pot avea cauze diverse.

Unghiile îngălbenite- probleme de diabet sau psoriazis

Fumatul sau înaintarea în vârstă pot fi printre cauzele îngălbenirii unghiilor. În cazul în care acestea sunt și subțiri, chiar și exfoliate, pot fi afectate și de o infecție fungică. De asemenea, unghiile îngălbenite pot arătă că suferi de diabet, psoriazis sau de afecțiuni ale tiroidei.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Unghiile exfoliate, crăpate sau fragile- deficit de vitamina A, B sau C

Unghiile exfoliate, crăpate sau fragile pot fi rezultatul faptului că ții mâinile în apă în mod regulat. Fie că acest lucru se întâmplă la bucătărie sau la piscină, unghiile pot suferi dacă sunt ținute prea mult timp în apă.

Unghiile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea frecventă a dizolvantului sau expunerea la substanțe chimice, cum ar fi produsele de curățat. De asemenea, acestea indică deseori deficitul de vitamina A, B sau C.

Petele albe de pe unghii- infecții fungice

Micile pete albe de pe unghiile tale pot fi cauzate de traumatismul unghiilor. De obicei, acestea nu constituie motive de îngrijorare. În cele din urmă, ele vor dispărea singure. Dacă ai pete albe pe unghii care nu dispar mai mult timp, ar putea fi un semn al unei infecții fungice.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

Striuri orizontale

Striurile orizontale de pe unghii  pot fi un semn că suferi de psoriazis, diabet sau aveți deficiență de zinc. Acestea mai pot fi cauzate de traumatismele unghiilor sau de alți factori interni.

Curbarea unghiilor- afecțiuni pulmonare

Atunci când unghiile se curbează poate fi un semn al nivelului scăzut de oxigen în sânge. De asemenea,  este asociat cu afecțiuni pulmonare, boli de rinichi, boli cardiace și boli inflamatorii intestinale, scrie aceiași sursă davidewolfe.com.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Este foarte important să identifici cauza reală a afecțiunii, pentru a scăpa de această afecțiune neplăcută și pentru a avea unghii sănătoase și frumoase.

  • În cazul în care afecțiunea unghiei este produsă de factori interni, o poți identifica prin apelarea la un medic specialist care îți poate recomanda analizele necesare pentru identificarea cauzei. Ulterior, îți va oferi și tratamentul corespunzător.
  • În cazul în care afecțiunea unghiilor este provocată de factorii externi, este bine să te protejezi unghiile atunci când speli sau când folosești produse chimice, folosind mănuși pentru protecție. Îți vei proteja în felul acesta nu doar unghia, ci și pielea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private