miercuri, iunie 23, 2021

Ce spune OMS despre eradicarea globala a noului coronavirus. David Novarro, trimis special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a spus că eradicarea globală

a noului coronavirus nu va avea loc prea curând.

David Novarro a mai spus într-un interviu pentru postul britanic de televiziune Sky News că vor mai apărea în viitorul apropiat noi tulpini, cum este cea din India, cunoscută acum ca varianta Delta, sau cea din Nepal, examinată în prezent de oamenii de știință.

David Novarro: ”Omenirea va trebui să învețe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se răspândească și să determine apariția unor focare ale bolii. Va trebui să învățăm să facem acest lucru pentru viitorul apropiat. Eradicarea nu este în prezent o țintă rezonabilă pentru lumea întreagă.

Virusul nu are de gând să dispară prea curând. Vor mai apărea noi tulpini, unele chiar îngrijorătoare, capabile să treacă de bariera de protecție oferite de vaccin. Nu ar trebui să fim luați prin surprindere de noile variante; sunt o consecință firească.”

Din păcate sunt raportate tot mai multe cazuri de complicații după ce oamenii au contactat virusul. Tot mai multe țări raportează infecții fungice extrem de agresive la pacienții identificași cu Covid-19. Mii de cazuri de infecție cu „ciupercă neagră” au fost raportate în India, în rândul pacienților care au avut COVID-19, mulți dintre

ei rămânând fără ochi. Medicii cred că infecția fungică este foarte puternică în organismul pacienților slăbit de lupta cu coronavirusul.

„Ciuperca neagră” se dezvoltă pe mucegaiul găsit în medii umede precum solul sau compostul și poate ataca căile respiratorii. Nu este contagioasă și nu se răspândește de la persoană la persoană.

Până acum, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în întreaga lume au fost confirmate peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 3,7 milioane de decese asociate SARS-CoV-2.

Ultimele stiri

Parteneri