luni, iunie 14, 2021

OMS, despre numărul real de morți Covid: „Acest număr ar fi cu adevărat de două, până la de trei ori mai mare”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că, în prezent, principala cauză de deces

în întreaga lumea este Covid. Specialiștii OMS apreciază că numărul deceselor Covid este, de fapt, de trei ori mai mare decât bilanțul oficial.

OMS, despre numărul real de morți Covid

Potrivit cifrelor oficiale, până în mai 2021, 3,4 milioane de persoane au murit din cauza coronavirusului. Cu toate acestea, Samira Asma, directorul general adjunct al OMS, a afirmat că, pe baza datelor și analizelor, numărul real ar fi de trei ori mai mare.

„Acest număr ar fi cu adevărat de două, până la de trei ori mai mare. Cred că pot să estimez cu siguranță că sunt aproximativ 6 până la 8 milioane de decese”,

a declarat Samira Asma, potrivit biziday.ro.

De asemenea, pentru anul 2020, Organizația Mondială a Sănătății estimează că numărul deceselor care pot fi atribuite COVID-19, atât direct, cât și indirect, se ridică la cel puțin 3 milioane, deci cu 1,2 milioane mai mult decât au fost raportate oficial.

„Foarte probabil ne confruntăm cu o numărătoare semnificativ redusă a deceselor atribuite direct sau indirect COVID-19. Pandemia constituie o ameninţare majoră la adresa sănătății și stării de bine a populațiilor din întreaga lume”, a mai spus Samira Asma.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii

arată, în raportul anual, că, în prezent, principala cauză de deces în lume este COVID-19. De asemenea, boala a provocat un număr considerabil de decese suplimentare la nivel mondial, la nivel regional și național și a redus inevitabil speranța de viață în multe state.

Ultimele stiri

Parteneri