marți, iunie 28, 2022

Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mintală.

Potrivit Cleaveland Clinic, adaptogenii sunt plante, ierburi și ciuperci care ajută corpul să răspundă la stres, anxietate și nervozitate. Aceste plante sunt adesea vândute sub formă de ceaiuri, capsule și pulberi.

Adaptogenii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru utilizarea lor în reglarea hormonilor, ajutând în continuare să facă față multor factori externi.

Te-ar mai interesa: Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Este interzis să ...

Câteva exemple de adaptogeni pot include boabe de goji, ashwagandha, ginseng, tulsi, turmeric, rădăcină de lemn dulce etc.

Adaptogenii și sănătate mintală

Adaptogenii pot aduce beneficii atât pentru sănătatea mentală, cât și de cea fizică. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a identifica funcționarea precisă a adaptogenilor, se suspectează că aceștia funcționează în felul următor.

La întâlnirea cu un factor de stres, corpul nostru trece printr-un răspuns în trei etape:

Adaptogenii intră în joc în timpul celei de-a doua etape de rezistență și ajută organismul să rămână în ea mai mult timp prin stimulare. Acest lucru ajută la menținerea epuizării la distanță. Se spune că unii adaptogeni construiesc rezistență în corpul nostru, făcându-ne mai imuni la stres pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare z...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private