Sari la conținut

Ce sunt morcovii coreeni și cine nu ar trebui să-i mănânce

morcovi
Sursă foto: Freepik
Salata de morcovi

Ce sunt morcovii coreeni și cine nu ar trebui să-i mănânce. Morcovii coreeni, sau morcovul marinat în stil coreean, este o salată aromată și picantă, populară în bucătăria coreeană. Se prepară prin amestecarea morcovilor rași cu un amestec de condimente, oțet, ulei încins și usturoi.

Leguma magică pentru sănătate

Morcovul – eroul echilibrului hormonal?

Deși trendul pare nou, el vine de fapt din ideile controversatului Dr. Ray Peat, un biolog care a susținut că morcovii cruzi sunt plini de fibre speciale care ar lega toxinele și estrogenul în exces, din intestin, ajutând corpul să elimine înainte să reabosarbă în sânge. Rețeta nu este detoxul clasic cu sucuri, ci o rutină zilnică, crocantă și portocalie, potrivit Hola.

Există o serie de motive pentru care ar trebui să consumi mai des morcovi. De exemplu, utilizarea regulată a acestei legume îmbunătățește starea vaselor de sânge și a inimii.

În general, salata de morcovi  a fost inventată de coreenii care trăiesc pe teritoriul Uniunii Sovietice. Ei au creat acest fel de mâncare ca înlocuitor pentru varza kimchi, o salată fermentată de legume, care principalul ingredient fiind varza chinezească, este o altă variantă de preparare a verzei murate deoarece acest sortiment era greu de găsit.

Salată neobișnuită cu morcovi, care este dulce, sărată, acră, cât și picantă este, de asemenea, plină de vitamine.

Ingrediente:

  • 1 kg de morcovi;
  • 8-10 căței de usturoi;
  • 1 linguriță piper negru;
  • 100 ml de ulei de măsline;
  • 2 lingurițe de sare;
  • 1 lingură de oțet.

Pregătire :

Morcovii sunt spălați și tăiați pe lug în fâșii subțiri sau sunt răzuiți pe o răzătoare mare. Usturoiul este zdrobit sau stors. Se adaugă oțetul, sarea și piperul negru. Uleiul de măsline se încălzește și se pune peste salată, apoi se pune la frigider timp de 2-4 ore.

Cu toate acestea, există contraindicații pentru utilizarea acestui fel de mâncare.

Cine nu poate mânca morcovi în coreeană?

  • Persoanele cu boli ale ficatului, pancreasului și stomacului;
  • Persoanele cu diabet zaharat;
  • Persoanele predispuse la tulburări intestinale;
  • Copii și femei însărcinate;
  • Persoane cu gastrită, ulcer și pancreatită.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel