duminică, noiembrie 27, 2022

Terorile nocturne. Somnul este esential pentru corpul uman, iar calitatea somnului poate fi perturbat de teroarea nocturnă.

Ce sunt terorile nocturne și cum ne afectează ele somnul?

Dacă ați văzut vreodată pe cineva țipând și agitându-se în somn, ați fost martori la ceea ce se numește teroare nocturnă. Poate fi înfiorător, dar, din fericire, nu este o problemă gravă.

Ce sunt terorile nocturne?

Terorile din somn sunt o parasomnie, ca și coșmarurile, somnambulismul sau paralizia în somn: fenomene nedorite în timpul somnului. Mai exact, acestea constau în episoade de țipete, frică intensă și agitație a corpului. Acestea durează de obicei de la câteva secunde la câteva minute.
Ele diferă de coșmaruri prin faptul că provoacă manifestări comportamentale, de obicei nu trezesc persoana care suferă și, adesea, detaliile conținutului visului nu sunt reținute.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci cu o zi înainte de Sf. Andrei! ...

Astfel, de exemplu, persoana poate să scoată țipete înfricoșătoare, să se așeze în pat, să deschidă ochii și să se holbeze, să respire rapid, să devină agitată, să lovească, să se lovească, să fie greu de trezit, să nu-și amintească evenimentul a doua zi dimineața sau să se comporte agresiv.

Când apar terorile nocturne?

Acestea sunt mult mai frecvente la copii și se estimează că afectează până la 40% dintre copii. Cu toate acestea, ele apar, de asemenea, ocazional, la unii adulți, în special în caz de privare de somn, oboseală extremă, niveluri ridicate de stres, întreruperi frecvente ale somnului, febră, apnee în somn, tulburări depresive sau de anxietate și consum ridicat de alcool sau alte medicamente psihotrope.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Când devin o problemă?

În mod izolat, teroarea nocturnă nu reprezintă o problemă gravă. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe, ele pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră și ar trebui tratate.


Principalele semne de îngrijorare

Principalele semne de îngrijorare ar fi dacă apar frecvent, dacă împiedică somnul celorlalți, dacă bolnavul reprezintă un pericol pentru el însuși sau pentru ceilalți, dacă provoacă semne de somn deficitar în timpul stării de veghe sau dacă încep la vârsta adultă.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

În cazurile în care este extrem de necesar, tratamentul terorii nocturne poate implica utilizarea unor medicamente precum benzodiazepinele. Cu toate acestea, ele implică, de obicei, tratarea problemei asociate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private