marți, martie 2, 2021

Un studiu din Marea Britanie a venit cu o concluzie uimitoare pentru femei. Există un tip de carne care, atunci când nu mai este consumat, reduce substanțial riscurile de a dezvolta cancer de colon.

Datele sunt terifiante! Se estimează că, până în 2030, vor apărea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal. Femeile care nu consumă carne roşie îşi reduc semnificativ riscul de cancer de colon.

Cercetătorii Universităţii din Leeds au vrut să afle dacă au vreo implicare dietele vegetariene, consumul de peşte, carnea de pui sau carnea roşie.

Ei au analizat date obţinute în 17 ani despre mai bine de 32.000 de femei din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. În total, 462 de participante au făcut un cancer colorectal. Au descoperit că femeile care au mâncat regulat carne roşie au avut un risc mai mare să facă tumori în secţiunea descendentă a colonului, potrivit digi24.ro.

Dar probleme pot avea şi bărbaţii. Un studiu mai vechi avertiza că, dacă mănâncă 160 de grame de carne roşie pe zi, îşi măresc riscul de cancer colorectal cu 30 de procente.

Așadar, din ce în ce mai multe date vin să demonstreze cât de bine ar fi pentru sănătatea noastră să ne axăm pe carne albă, legume și un mod pozitiv de a privi viața.

Ultimele stiri

Parteneri