joi, ianuarie 21, 2021
Elena Oceanu

Veninul de albină este asociat de cele mai multe ori cu sănătatea, dar cercetătorii spun că poate fi folositor şi în tratarea anumitor tipuri de cancer.

Într-un studiu al Universităţii din Illinois, cercetătorii au separat proteinele şi peptidele de albină, venin de la şarpe şi scorpion ca să le testeze abilitatea de a bloca creşterea tumorilor.

Au descoperit că o substanşă specială din venin, numită melitină, poate preveni celule canceroase de a se răspândi fără să vătămeze pacienţii. Deoarece albinele produc doar o mică cantitate de venin, cercetătorii au produs metilină sintetică pentru a putea testa teoria.

 “Am folosit toxine din venin de dimensiuni nanometrice pentru a trata celulele canceroase pentru cancerul de sân în laborator, spune cercetătorul Dipanjan Pan într o declaraţie. Aceste particule, care sunt camuflate de sistemul imunitar, duc toxina direct către celulele canceroase şi ocolesc ţesutul sănătos.”

Pan spune că următorul pas este începerea tratamentelor experiementale şi că rezultatele au fost prezentate Societăţii Americane de Chimicale în San Francisco.

 Niţu Ana Maria

Sursa foxnews.com