Sari la conținut

Ce trebuie să conțină prima masă a zilei. Există o regulă: După somn trebuie…

mic dejun sanatos
Sursa foto: Shutterstock
micul dejun sănătos care te ajuta sa slabesti

Un medic a explicat care este cel mai bun mic dejun pentru echilibrul hormonal. Alexander Myasnikov și dezvăluie cum să luăm micul dejun în mod corespunzător și de ce prima masă a zilei trebuie să includă neapărat proteine ​​și carbohidrați complecși.

Cea mai importantă regulă, potrivit expertului, este să nu sări niciodată peste micul dejun. „Mănâncă un mic dejun sănătos în fiecare zi și vei simți un val de energie”, spune dr. Myasnikov.

Medicul susține că micul dejun declanșează ritmul circadian al multor organe. Sistemul nostru hormonal așteaptă ca alimentele să intre în stomac dimineața.

mic dejun sanatos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Prin hrana dupa somn, hormonii incep sa actioneze, iar daca nu mananci la timp dimineata, energia este retinuta in organism si, in consecinta, se observa cresterea in greutate”, spune dr. Myasnikov.

„Prima masă ar trebui să conțină proteine ​​și carbohidrați complecși, precum omletă, terci, dar nu cafea cu ciocolată sau un sandviș cu pâine albă și maioneză”, avertizează expertul.

„Pentru pierderea în greutate, toate mesele, conținutul caloric total al dietei, dar mai ales cina, sunt importante pentru buna funcționare a pancreasului și stabilizarea insulinei în sânge”, spune nutriționistul Julia Lementina.

 Dr. Lementina subliniază mai multe opțiuni pentru alimentele pentru cină care favorizează pierderea în greutate. Pui sau peste – proteinele din carne sau peste te ajuta sa te simti mai satul mai mult timp, ceea ce poate reduce nevoia de a manca in exces.

„Se fierbe la abur sau la grătar puiul sau peștele, evitând prăjirea în ulei”, ne sfătuiește nutriționistul.

Legumele verzi precum spanacul, broccoli sau sparanghelul sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, în același timp cu un conținut scăzut de calorii. Le puteți adăuga în salate sau le puteți fierbe la abur.

Leguminoasele, precum fasolea sau lintea, sunt bogate in proteine ​​si fibre, ceea ce te ajuta sa te simti plin.

„Poți să faci supă de fasole sau să o adaugi într-o salată”, spune specialistul. Tofu este o sursă vegetariană de proteine, care are și un conținut scăzut de calorii. Îl poți folosi atunci când gătești feluri de mâncare, cum ar fi legume la abur cu tofu sau tofu la abur cu legume.

„Faceti o omleta cu ou cu legume precum rosii, spanac sau ciuperci. Omleta este bogata in proteine ​​si saraca in calorii”, mai spune nutritionistul.

Specialistul recomandă și hrișcă sau fulgi de ovăz. Conțin multe fibre, care favorizează senzația de sațietate, și sunt bogate în vitamine și minerale.

„Puteți face un terci cu apă sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi”, spune dr.

Lementina. Ea recomandă, de asemenea, consumul de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, precum iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi sau brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi – sunt o sursă de proteine ​​și calciu și au un conținut scăzut de calorii.

„Este important să ne amintim că scăderea în greutate vine nu numai dintr-o dietă sănătoasă, ci și dintr-o activitate fizică moderată. Este o idee bună să discutați despre orice modificare a dietei cu un nutriționist sau cu un medic”, spune dr. Lementina.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel