sâmbătă, aprilie 1, 2023

Deși specialiștii susțin că ne vom întoarce la normalitate, treptat, restricțiile și măsurile anti-COVID au devenit din ce în ce mai  stricte. Acest lucru are un rol foarte important în oprirea răspândirii virusului, grăbind procesul de inhibare. Iată care este elementul cheie ce ne promite normalitatea și cum îl putem obține!

Pentru a pune capăt pandemiei, specialiștii susțin că avem nevoie de imunitatea colectivă. Aceasta este singura cale sigură și rapidă de a opri răspândirea virusului, motiv pentru care este puternic recomandată vaccinarea anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, explică pentru Digi24 cât de aproape suntem de această țintă și cum se vor desfășura lucrurile în următoarele luni.

Imunitatea colectivă, suficientă pentru a ne întoarce la normalitate?

„Pandemia nu se închide precum o ușă, dar vrem să o închidem într-un timp rezonabil, pas cu pas. Și atunci, am nevoie să mă vaccinez și am nevoie de măsurile de prevenție pentru ca virusul să dispară ușor-ușor din circulație. Este ceea ce-mi trebuie ca să pot să rezolv pandemia într-un interval de timp – n-o să-l precizăm de-acum, că e greu de spus, dar după părerea mea, pandemia se va închide transformând-o în focare de regiune sau în focare izolate și lucrul acesta va însemna o perioadă mai lungă de timp”, a arătat, miercuri seara, la Digi24, medicul infecționist.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă observi asta pe ughi...

„Când mă refer că se va închide mă refer la faptul că imunizarea va fi la nivel de masă și probabil că 70 la sută din populația globului va fi imunizată și atunci clar că măsurile de relaxare vor veni. Când mă refer la regiuni, e posibil ca la un moment dat pandemia să spunem că s-a închis, dar să fie anumite regiuni unde o să mai avem cazuri. Lucrurile nu se pot închide dintr-odată. Altfel spus, închiderea pandemiei nu înseamnă că dispare infecția SARS-CoV-2. Facem diferența între a mai exista virusul și a fi pandemie. La un moment dat, cu siguranță nu va mai fi nevoie să purtăm mască”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Nu o să mai tușești deloc! Pisează o banană și mai...

Câne ne putem redobândi libertatea?

„Un orizont de timp pentru aceasta este însă greu de indicat, pentru că depinde de niște factori dinamici. „Probabil că din toamnă ar trebui să fie o situație mult mai echilibrată decât acum. Momentul în care se va întâmpla să renunțăm la măsurile de prevenție e greu de spus și întrebarea e: vom renunța la purtarea măștii în spațiile închise? Nu, cred că întâi o să mergem cu spațiile deschise, o să o luăm treptat. Așa cum măsurile restrictive au venit pas cu pas, și cele de relaxare vor veni de asemenea”, adaugă medicul.

Te-ar mai interesa: Plante cu efect de antibiotic eficiente în cazul i...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private