marți, mai 30, 2023

Palpitațiile, deși pot fi îngrijorătoare, acestea nu semnalează probleme grave de sănătate în foarte multe cazuri. Sigur, persoanele cu probleme cardiovasculare trebuie să acorde multă atenție palpitațiilor.

Totuși, persoanele care nu au predispoziție la astfel de afecțiuni și se confruntă cu palpitațiile destul de rar pot scăpa de acestea foarte ușor.

Este foarte important să nu intrăm în panică și să nu lăsăm un astfel de episod să ne sperie, deoarece palpitațiile s-ar putea agrava.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

De asemenea, este important să știm unde se încadrează palpitațiile. În mod normal, când organismul este în repaus, ritmul normal este de 60-70 de bătăi pe minut. Variațiile care depășesc această valoare sunt considerate palpitații, dacă organismul nu este în mișcare.

Cum ne liniștim când avem palpitații?

Este esențial ca persoanele care suferă de o afecțiune cardiacă să contacteze medicul și să continue tratamentul oferit de acesta. Metodele de mai jos pot fi benefice, însă nu înlocuiesc un tratament adecvat.

Pentru persoanele care sunt complet sănătoase și nu se confruntă des cu astfel de palpitații, însă, pot fi eficiente anumite sfaturi.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Pentru a ne liniști când avem palpitații putem bea niște apă rece. De asemenea, puteți încerca să tușiți puternic pentru a ajuta presiunea din piept, scrie BZI.

Cel mai bine este ca atunci când simțim palpitațiile, să ne așezăm și să ne ținem picioarele puțin mai ridicate pentru a echilibra fluxul sangvin. Este important să ne reglăm respirația, așa că vom inspira adânc, și lent și vom expira la fel. Această acțiune va relaxa bătăile inimii imediat.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Pentru a preveni palpitațiile pe viitor, trebuie să evităm produsele care ni le provoacă, precum alcoolul și fumatul. De fapt, este bine să renunțăm la aceste obiceiuri nesănătoase. Cu atât mai mult, este indicat să fim atenți și la consumul de cofeină. Aceasta poate fi o cauză comună a palpitațiilor. Exercițiile fizice ușoare, în mod regulat, pot reduce riscul apariției palpitaților.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Dacă nu observi îmbunătățiri este indicat să consulți imediat un specialist deoarece poate fi vorba despre o afecțiune complexă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private