Sari la conținut

Ce trebuie să faci când îți măsori tensiunea acasă. Medicii NU îți spun ASTA

Ce trebuie să faci când îți măsori tensiunea acasă. Hipertensiunea arterială este un factor de risc major, dar unii oameni nu știu că sunt expuși riscului. Iată câteva date importante.

Citirea tensiunii într-un singur braț poate să nu spună întreaga poveste

Este probabil ca medicul dumneavoastră să verifice dacă aveți o tensiune arterială sănătoasă la un braț, dar un studiu Framingham sugerează că citirile la ambele brațe pot ajuta la o mai bună identificare a pacienților cu risc mai mare de boli de inimă.

Atunci când cercetătorii au analizat datele de la aproape 3.400 de pacienți pe parcursul a 13 ani, au descoperit că aproximativ 10 la sută dintre participanți au prezentat valori sistolice mai mari (cifra de sus) într-un grup.

Cei cu discrepanțe de zece puncte sau mai mari de la un braț la altul aveau cu 38% mai multe șanse de a suferi un atac de cord, un accident vascular cerebral sau un alt eveniment coronarian. Aceste dezechilibre pot indica prezența plăcii în arterele principale.

Este posibil ca tensiunea arterială să fie mai mică decât credeți.

Cifra maximă a tensiunii arteriale (presiunea sistolică) este în medie cu șapte puncte mai mică atunci când este măsurată de o asistentă, mai degrabă decât de un medic, potrivit unui studiu al Universității din Exeter, prezentat de Good Housekeeping.

Adresați-vă medicului dumneavoastră despre acest fenomen, numit hipertensiune cu halat alb, înainte de a începe sau de a ajusta o rețetă.

Aparatele de acasă pot fi inexacte

Valorile tensiunii arteriale pot fi semnificativ diferite față de cele luate la cabinetul medicului în cazul a până la 15% dintre pacienți, potrivit unei noi cercetări prezentate la o reuniune anuală a Societății Americane de Nefrologie.

Dacă medicul vă recomandă să vă verificați tensiunea arterială la domiciliu, este o idee bună să aduceți monitorul la cabinetul medical pentru a vă asigura că dispozitivul este validat.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel