Sari la conținut

Ce trebuie să faci după administrarea vaccinului anti-COVID?

a treia doză

Majoritatea persoanelor se confruntă cu anumite stări și reacții adverse după administrarea vaccinului anti-COVID. Acest lucru este normal, susțin specialiștii, întrucât organismul luptă pentru a depista agentul patogen și a dezvolta anticorpi împotriva virusului, necesari în cazul unei infectpri reale.

Majoritatea reacțiilor adverse sunt minore și se pot manifesta la orice persoană. Acest lucru depinde în mod direct de propriul sistem imunitar și de răspunsul acestuia în fața vaccinului. Efectele adverse comune includ stări de oboseală, febră, dureri musculare și dureri la nivelul întregului organism.

Deși timpul de refacere este relativ scurt, anumite obiceiuri sănătoase te pot ajuta să stimulezi regenerarea organismului în mod natural.

Cum stimulezi refacerea organismului după administrarea vaccinului anti-COVID?

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea explică pentru Digi24 că reacțiile adverse post-vaccinare sunt normale. Acestea pot fi ameliorate prin odihnă, hidratare corespunzătoare, mișcare și mese regulate.

Citeste si:

„Toți din presa medicală spun «atenție după vaccin, nu sunteți același». Este adevărat. Chiar dacă nu aveți un lucru major, simțiți o stare de oboseală generală, nu vă puteți aduna, nu vă mai vine ideația perfectă, memoria.

Este bine să găsim în post-vaccinare o stare de refacere.

Haideți să ne gândim că vaccinul e vaccin, deci e o formă de element care se introduce în corpul tău și tu produci o luptă. Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să mănânci regulat, să nu te enervezi la primele știri, să ai o igienă, o odihnă…toate mijloacele de apărare și să ai grijă de corpul tău, din toate punctele de vedere…mișcare, lichide foarte multe. Tot organismul trece prin lichide, inclusiv creierul. Deci să bem lichide, dar n-am spus alcoolice. Toate vitaminele, mineralele ne fac foarte bine”, explică medicul.

De asemenea, este important ca înainte de vaccinare să ne odihnim suficient, să ne hrănim organismul în mod corespunzător și să îl menținem puternic pentru a facilita recuperarea organismului și ameliorarea simptomelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.