Sari la conținut

Halucinant: Un bărbat s-a vaccinat de 217 ori împotriva COVID-19. Ce a păţit?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un bărbat german „hipervaccinat”, care ar fi primit 217 vaccinuri pentru COVID-19 pe o perioadă de 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” că ar fi fost vreodată infectat cu virusul care provoacă boala.

De asemenea, un studiu publicat în revista Lancet Infectious Diseases relevă că această persoană nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, transmite The Guardian. Bărbatul în vârstă de 62 de ani, din Magdeburg, Germania, a declarat că şi-a făcut numărul mare de vaccinuri din „motive private”, au precizat cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg.

Cum a răspuns organismul la multiplele vaccinuri?

Potrivit sursei citate de News.ro, oamenii de ştiinţă au aflat despre bărbat dintr-un articol de ziar şi au întrebat dacă pot studia răspunsul organismului său la multiplele vaccinuri. „L-am contactat apoi şi l-am invitat să se supună la diverse teste în Erlangen. A fost foarte interesat să facă acest lucru”, a declarat doctorul Kilian Schober.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Echipa de cercetare a declarat că a văzut confirmarea oficială pentru 134 de vaccinări, care au inclus opt vaccinuri diferite. Ei s-au uitat la testele de sânge anterioare pe care bărbatul le făcuse şi au examinat, de asemenea, probe de sânge pe măsură ce a continuat să primească alte vaccinuri.

„Observarea faptului că nu s-au declanşat efecte secundare notabile în ciuda acestei hipervaccinări extraordinare indică faptul că medicamentele au un grad bun de tolerabilitate”, a declarat Schober. Cercetătorii au constatat că sistemul său imunitar era complet funcţional.

Anumite celule imunitare şi anticorpi împotriva virusului care provoacă Covid-19 (Sars-CoV-2) erau prezente în niveluri considerabil mai ridicate în comparaţie cu persoanele care primiseră doar trei vaccinuri, a raportat echipa. „În general, nu am găsit niciun indiciu pentru un răspuns imunitar mai slab, ci dimpotrivă”, a declarat unul dintre principalii autori ai studiului, Katharina Kocher.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel