vineri, februarie 3, 2023

Ce trebuie să faci la miezul nopții. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit la Antena 3 despre cele mai populare tradiții și superstiții de care românii țin cont de Anul Nou.

„Suntem multe naționalități în România și fiecare are bucățica lui. Și tătarii din România și lipovenii și maramureșenii, fiecare are câte o bucățică din fiecare.

Îngroparea anului este o tradiție foarte benefică. La miezul nopții, lumea își face baie și se îmbracă frumos. Este ca un ritual de curățare.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

Înainte, hainele pe care oamenii nu le mai purtau sau care erau vechi, erau scoase afară din casă.

Oamenii își mai pun și vâsc în casă, sub lustră, și se sărută sub ea. Este o tradiție aducătoare de noroc.”, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.


Lidia Fecioru: „Culoarea verde aduce bani, iar auriul ne protejează de energii negative”

„Pe vremea mea, paharul de șampanie se spărgea în noaptea dintre ani.

De 1 ianuarie se urează la mulți ani și se sorcovește. Chestia asta este pentru a aduce bunăstare și pentru a aduce noroc la bani.

Trebuie să punem lumânări colorate pe masa de Revelion. Ne aduce bucurie și speranță în noul an.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Ne putem îmbrăca și în verde de Revelion, nu doar în roșu. Culoarea verde ne aduce bani. Dacă ne îmbrăcăm în auriu, vom fi protejați de toate energiile negative.

Peștele să nu lipsească de pe masă și nici strugurii. Să ne punem câte o dorință la fiecare boabă de strugure pe care o mâncăm. La fiecare bătaie a ceasului.

Totodată, se mai sparge un dovleac de Anul Nou. Dacă semințele zburau și dovleacul se spargea în mai mult de trei bucăți, asta era semn că următorul an va fi un an norocos și bun. Dacă doar se crapa, asta era o problemă. La fel și dacă era stricat în interior, asta înseamna că persoana care a aruncat dovleacul va pierde un membru al familiei.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

La Napoli, în Italia, oamenii aruncă peste geam tot ce simt ei că nu îi mai leagă de acel an.

În Elveția și Austria localnicii se costumează în noaptea de Revelion. Și în Basarabia există chestia asta în noaptea dintre ani. Era carnavalul de Anul Nou.

În Grecia, copiii își lasă ghetuțele lânge șemineu să primească cadouri de Sfântul Vasile.

În Ecuador și Peru, se fac păpuși de cârpă care se pun în fața casei, iar la miezul nopții li se dau foc pentru a alunga energiile și spiritele negative.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

În Portugalia, strugurii sunt înlocuiți cu smochine pentru îndeplinirea dorințelor în noaptea dintre ani.

Dorința la trecerea dintre ani este foarte importantă. Să crezi în ea. Autosugestia este foarte importantă. Prima dată să crezi în ea, apoi să fii convins că ceea ce îți dorești se va îndeplini și apoi să o pui”, a mai spus Lidia Fecioru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private