joi, iunie 1, 2023

Ce trebuie să mănânci de Buna Vestire ca să îți meargă bine tot anul. Buna Vestire 2022. Pe 25 Martie se sarbatoreste una dintre cele mai indragite sarbatori in randul credinciosilor romani.

Numită și Blagoveștenie, aceasta marchează ziua în care Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Hristos. De asemenea, Buna Vestire este prima sărbătoare din calendarul ortodox închinată Maicii Domnului.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

Peștele este alimentul pe care Iisus Hristos l-a mâncat după Înviere

Ce trebuie să mănânci de Buna Vestire ca să îți meargă bine tot anul. Pentru a ne merge bine tot anul, în ziua Blagoveșteniei, trebuie să punem pe masă pește, așa cum tradiția creștină o cere. Peștele este alimentul pe care Iisus Hristos l-a mâncat după Înviere.

FOTO: Rețete si Vedete

Tradiţii şi obiceiuri

În credinţa populară se spune că de Buna Vestire se dezleagă limba păsărilor cântătoare, dar mai cu seamă a cucului. Acesta începe să cânte până la Sânziene sau la Sfântul Petru, când se îneacă cu orz. Cucul, pasăre cu numeroase valenţe simbolice, cânta de la echinocţiul de primăvară până la solstiţiul de vară.

Te-ar mai interesa: Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de fami...

În tradiţia populară se spune că de la Sânziene cucul se preface în uliu până la Buna Vestire, când redevine cuc.

De Buna Vestire este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor.

În Apus, sărbătoarea Bunei Vestiri este numită şi sărbătoarea Zămislirii Domnului.

Tradiţia mai spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: cine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul.

Te-ar mai interesa: Situație alarmantă în România: anul sunt diagnosti...

Primul cântec al cucului, despre care se spune că are loc în ziua de Buna Vestire, trebuie să găsesca oamenii în haine curate, să fie veseli, cu stomacul plin şi cu bani în buzunare, altfel risca să ducă lipsă de aceste lucruri tot anul, scrie Libertatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private