Sari la conținut

Ce trebuie să mănânci pentru a avea un somn liniştit

Datele statistice arată că un român din patru are probleme cu somnul. Dacă pe termen scurt lipsa somnului determină stări accentuate de oboseală în timpul zilei şi, implicit, scăderea puterii de concentrare, pe termen lung, poate avea consecinţe negative asupra activităţii socio-profesionale, a vieţii familiale, dar mai ales asupra stării de sănătate, fizică şi mentală.

Iată câteva alimente care te pot ajuta să ai un somn liniştit:

–         Bananele: magneziul şi potasiul din banane ajută la relaxarea muşchilor şi nervilor, iar triptofanul vă ajută să vă liniștiți și să dormiți mai bine

–         Mierea: o singură linguriţă de miere îţi va asigura un somn odihnitor şi liniştit datorită conţinutului de glcuoză care împiedică producţia unei substanţe ce provoacă agitaţie

–         Migdalele: un pumn de migdale sunt un bun ajutor dacă ai probleme cu somnul, deoarece acestea conțin triptofan și magneziu, substanțe care au rolul de a liniști mușchii și nervii, contribuind astfel la relaxarea organismului.

Citeste si:

–         Lactatele: iaurtul , laptele si branza contin triptofan, dar si calciu eficient in reducerea stresului si stabilizarea fibrelor nervoase. Asta inseamna ca iaurtul de seara te ajuta atat sa dormi, dar si sa nu te mai ingrijoreze vorbele sefului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.