sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Noile opțiuni de tratament dau speranță pacienților cu cancer de stomac.

Cunoscută și sub numele de cancer gastric, boala este al șaselea cel mai frecvent cancer din lume, cu 1,09 milioane de cazuri noi în 2020, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Este o creștere anormală a celulelor care poate afecta orice parte a stomacului, dar se formează de obicei în partea principală.

Te-ar mai interesa: Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizeaz...

„Le spun tinerilor care au fost recent diagnosticați cu cancer gastric că există speranță”, a spus dr. Mohamad Sonbol, specialist în cancer la Clinica Mayo din Phoenix.

„Acum mult mai multe opțiuni de tratament decât înainte”, a spus într-un comunicat de presă la clinicii.

Când cancerul nu s-a răspândit, intervenția chirurgicală este printre ele. Este singura abordare curativă pentru pacienții cu cancer de stomac localizat sau local avansat. Alte tratamente, cum ar fi terapia sistemică și radiațiile, cresc șansele de vindecare și scad riscul revenirii cancerului.

Unele medicamente imunoterapeutice sunt îngrijire standard pentru cancerul de stomac, iar unele sunt în studii curente.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. O zodie are cel mai mare ghi...

Printre noile opțiuni pentru tratarea cancerului de stomac care s-a răspândit în alte părți ale corpului se numără un regim care combină chimioterapia cu nivolumab, un medicament imunoterapeutic.

O opțiune pentru pacienții cu cancer de stomac HER2-pozitiv care s-a răspândit este fam-trastuzumab deruxtecan-nxki, care se administrează prin perfuzie.

Clinica Mayo descrie chimioterapia ca uciderea celulelor de pe tot corpul, iar imunoterapia ca trezirea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva cancerului. În timp ce chimioterapie funcționează pentru un timp și apoi se oprește, atunci când imunoterapia funcționează, este de obicei pentru o perioadă mai lungă de timp. Experții determină ce regim să aleagă pe baza diferitelor ținte ale celulelor canceroase.

Te-ar mai interesa: Știre FALSĂ, dezminţită de RO Vaccinare. Mesajul c...

Medicii diagnostichează de obicei boala prin endoscopie, în care tractul digestiv este examinat folosind un tub flexibil cu o lumină și o cameră atașată la acesta. Dacă detectează cancerul de stomac, aceștia pot folosi scanări CT și PET pentru a culege mai multe informații, potrivit specialiștilor Clinicii Mayo.

Spre deosebire de Asia de Est, unde cancerul de stomac este mai frecvent, screening-ul pentru cancerul de stomac nu este recomandat pentru majoritatea americanilor. Cu toate acestea, poate fi folosit pentru cei cu risc mai mare. Acestea includ persoane care sunt obezi, consumatori de tutun și alcool și cei cu antecedente familiale de cancer.

Te-ar mai interesa: Drama teribilă a unei cântărețe celebre de la noi!...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private