duminică, mai 28, 2023

Durerile de cap pot fi declanșate de mai mulți factori: stresul, efortul, odihna  insuficientă sau inflamarea țesuturilor care înconjoară creierul. Cu toate că există diferite medicamente care opresc durerea de cap, acestea nu au mereu efectul dorit. În schimb, există anumite trucuri care te pot ajuta să scapi rapid de durerea de cap și au un efect calmant.

Durerile de cap pot fi de diferite forme și, în unele cazuri, pot persista chiar și câteva zile. De obicei, analgezicele sunt folosite pentru a trata aceste dureri, însă nu au mereu efectele dorite, mai ales dacă sunt administrate frecvent. Dacă preferi o metodă alternativă de a trata durerile de cap, există câteva trucuri eficiente care îți pot ameliora simptomele rapid.

Masajul scalpului

Te-ar mai interesa: World Doctors Orchestra concertează la Ateneul Rom...

Masajul scalpului nu este deloc complicat. Acesta poate fi făcut chiar de tine, fără să apelezi la un expert. Trebuie doar să masezi delicat zona dureroasă, cu ajutorul degetelor.

Somnul

Dacă ai timpul necesar, poți să iei o pauză de jumătate de oră. În timpul somnului, organismul se regenerează, lucru ce poate ameliora durerile de orice tip. Este important ca locul în care dormi să fie întunecat și lipsit de distrageri, pentru a opri stimularea simțurilor și a induce o stare de relaxare.

Compresele reci

Compresele reci au un efect antiinflamator și pot diminua rapid durerile de cap. Acestea pot fi aplicate în puncte cheie, precum fruntea, spatele gâtului și tâmplele. Senzația de rece te va ajuta să te relaxezi și va avea un efect analgezic.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: Ceaiul care curăță vasele de sânge ...

Relaxează-te

Ia-ți timp pentru tine, mai ales la sfârșitul zilei. Relaxarea este foarte importantă și poți opta pentru o baie lungă și calmantă. De asemenea, aromaterapia poate fi eficientă și, prin stimularea simțurilor olfactive, uleiurile esențiale favorizează relaxarea. Aceste două activități se pot face simultan, pentru a maximiza efectele. Dacă nu ai timp pentru o baie lungă, un duș rapid poate fi la fel de eficient.

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii din horoscop. Mihai Voropc...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private