marți, iulie 5, 2022

Vitamine antiCovid. Se pare că vitamina C și zincul nu au niciun efect când vine vorba de scăderea riscului de infectare cu noul coronavirus. Însă, ceea ce ajută cu adevărat sunt multivitaminele, probioticele, Omega-3 și suplimentele precum vitamina D, mai ales în rândul femeilor. Este concluzia unui studiu publicat în revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), relatează EFE, citată de Agerpres.

Te-ar mai interesa: Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în d...

De la izbucnirea pandemiei, în 2020, s-a pus accentul pe avantajele suplimentelor de vitamine pentru a evita şi a trata COVID-19, potrivit experţilor de la Imperial College din Londra.

În Marea Britanie, în urma lockdown-ului decretat la 23 martie anul trecut, s-a constatat o creştere semnificativă a vânzărilor de vitamina C şi de multivitamine.

Suplimentele dietetice pot contribui la menţinerea unui sistem imunitar sănătos, însă nu se ştia dacă suplimentele specifice pot fi asociate unui risc mai scăzut de infectare cu noul coronavirus.

Pentru a stabili o legătură, cercetătorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicaţiei COVID-19 Symptom Study pentru a afla dacă cei care luau suplimente au fost mai puţin expuşi infectării.

Te-ar mai interesa: Momente cheie, din zi, când trebuie să bei un paha...

Aplicaţia a fost lansată în Marea Britanie, SUA şi Suedia în martie 2020 pentru a obţine date privind evoluţia pandemiei.

Probioticele, Omega-3 și vitamina D

Iniţial au fost înregistrate locul, vârsta şi factorii de risc asupra sănătăţii utilizatorilor, însă ulterior acestora li s-au cerut informaţii actualizate zilnic despre simptome, rezultatele la testele PCR sau asistenţa medicală.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat informaţiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei din Marea Britanie referitoare la utilizarea regulată a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 (primul val al pandemiei) şi la rezultatele pozitive la testele PCR pentru coronavirus.

Te-ar mai interesa: Primele simptome că ai tiroida ”leneșă.” Tot organ...

Între lunile mai şi iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat în mod regulat suplimente dietetice, în timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.

Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infectare cu SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: A mers la oftalmolog pentru că vedea încețoșat și ...

Analizând date precum vârsta, sexul şi greutatea, cercetătorii au constatat că protecţia împotriva COVID-19 oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, însă nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private