sâmbătă, martie 25, 2023

Barbatii sunt un mister dezvaluit! Ce ii atrage, de fapt? Este concluzia surprinzatoare a unui studiu.

Cercetatorii au descoperit ca femeile supraestimeaza atractia barbatilor pentru silueta subtire, iar barbatii supraestimeaza atractia femeilor pentru musculatura.

Cu totii avem propriile perceptii despre cum trebuie sa fie un potential partener pentru a ne atrage. Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews din Marea Britanie arata ca, de fapt, perceptia despre ce li se pare atragator femeilor si barbatilor este gresita. Cercetatorii au descoperit ca femeile supraestimeaza atractia barbatilor pentru silueta subtire, iar barbatii supraestimeaza atractia femeilor pentru musculatura proeminenta.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...

Ce inseamna sa fii atragator?

Cercetatorii au lucrat cu un grup de 169 de barbati si femei, cu totii heterosexuali, cu varste intre 17 si 26 de ani. Toti participantii au fost rugati sa descrie ce tip de corp au. Apoi, prin intermediul unei aplicatii, au avut posibilitatea de a modifica imagini ale unor persoane de sex opus, astfel incat sa rezulte corpul ideal care ar fi pe placul lor.

Barbatii au schitat, asadar, corpul unei femei pe care il considera atragator, iar femeile au facut acelasi lucru cu corpul unui barbat. Fiecare a facut acest exercitiu de doua ori, o data avand in minte o relatie pe termen scurt, a doua oara tinand cont de o relatie pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Dulciurile ne schimbă creierul. Oamenii de ştiinţă...

Rezultatele indica o perceptie gresita asupra atractivitatii fizice, scrie Mind Body Green. Desi pare greu de crezut, atat barbatii, cat si femeile, au pareri gresite despre ceea ce crede sexul opus despre corpul lor. Mai exact, barbatii credeau ca femeile isi doresc parteneri musculosi, iar femeile credeau ca barbatii cauta partenere cu silueta subtire.

Vestea buna pentru cei care nu se pot impaca cu imaginea propriului corp este ca nimeni nu cauta de fapt perfectiunea – iar acest studiu o demonstreaza.

Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...

Citeste continuarea…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private