Sari la conținut

Cea mai bună legumă cu proprietăți anticancerigene

Cea mai bună legumă cu proprietăți anticancerigene

Cancerul este principala cauză a decesului la nivel mondial. Printre factorii ce duc la apariția acestei maladii cumplite se numără moștenirea genetică, fluctuațiile hormonale, consumul de tutun sau alcool, alimentația deficitară și problemele emoționale.

Milioane de cercetători din toată lumea și-au dedicat cariera în scopul găsirii unui leac împotriva cancerului, drept pentru care oamenii de știință au studiat efectele unor legume. Printre legumele studiate se numără și apio.

Țelina susține totul, de la sănătatea intestinelor până la sistemul imunitar.

Dieteticianul autorizat Julie Ching notează că nu se recomandă folosirea sucurilor, deoarece nu include toți nutrienții și poate provoca distorsionarea obiceiurilor alimentare.

Potrivit activebeat.com, mai jos sunt prezentatecâteva beneficii pentru sănătate ale sucului de țelină și de ce ar trebui să îl adăugați la dieta dvs. începând de astăzi.

Fibre

Amestecați întotdeauna țelina până la omogenizare, adăugați apă dacă este prea groasă, dar o băutură făcută cu țelină vă poate crește aportul de fibre.

Fibrele sunt prebiotice, ceea ce înseamnă că hrănesc bacteriile benefice care locuiesc în intestinele tale. Apio ajută la digestie și chiar vă mențin sistemul imunitar să funcționeze corect. În plus, fibrele atrag apa în intestinul gros, ceea ce face ca scaunele să fie mai moi. Dacă vă luptați cu constipația, consumul de suc de țelină.

Vitamine și minerale esențiale
Sucul amestecat de țelină conține, de asemenea, un aport sănătos de diverși nutrienți necesari pentru funcționalitatea organismului. În special, această băutură conține fier, calciu și magneziu. Toate cele trei minerale joacă roluri vitale pentru sănătatea ta. Calciul ajută la întărirea oaselor, fierul stimulează producția de globule roșii bogate în oxigen, iar magneziul ajută intestinele și creierul.

Sucul de țelină, bogat în antioxidanți

Sucul de țelină lupta împotriva radicalilor liberi. Când oxigenul intră în organism, se împarte în doi atomi, fiecare cu câte un electron. Cu toate acestea, acestor particule subatomice le place să trăiască în perechi, așa că pornesc în căutarea unui partener.

Antioxidanții sunt prima linie de apărare împotriva radicalilor liberi, deoarece sunt capabili să împrumute unul dintre electronii lor fără a deveni ei înșiși instabili. Cu căt mai mulți dintre aceștia ingerați, cu atăt mai puține daune pot face radicalii liberi celulelor sănătoase.

Proprietăți antiinflamatorii

Inflamația joacă un rol principal în aproape toate afecțiunile adverse de sănătate cunoscute de omenire. Atunci când o zonă este deteriorată prin rănire sau boală, corpul dumneavoastră își grăbește resursele la locul respectiv, făcând ca acesta să devină umflat, roșu și inflamat.

Cu toate acestea, în timp, organismul dumneavoastră se obișnuiește cu aceste efecte, ceea ce duce la o inflamație mai severă și mai prelungită. Oricine are artrită sau chiar umflături în jurul unei răni netratate vă poate spune cât de dureros este să vă loviți de zona afectată. Reducerea inflamației diminuează agonia, iar sucul de țelină vă poate ajuta.

Alcalinitatea ar putea reduce riscul de cancer
Oamenii de știință știu că excesul de acid gastric poate crește riscul de cancer esofagian. Unii conchid că un mediu prea acid în organism poate stimula dezvoltarea altor tipuri de cancer, de asemenea.

Chiar dacă sucul de țelină stimulează producția de acid, acesta este un aliment alcalin în general. Prin scăderea acidității generale a pH-ului organismului, s-ar putea dovedi anticancerigenă.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: