joi, octombrie 6, 2022

Telina este foarte bogata in oxolati, asa ca nu trebuie sa abuzam de aportul ei in cantitati mari, mai ales daca suferim de inflamatii sau alte afectiuni la nivelul vezicii urinare.

Beneficiile telinei

1. Super detoxifiant

Datorită conținutului de potasiu, țelina este ideală pentru stimularea producției de urină și pentru a ajuta organismul să prevină retenția de lichide. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor. Sucul de telina este ideal in acest sens, mai ales cand este băut pe stomacul gol, informează Mejorconsalud.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: ”Această legumă reduce semnificativ ...

2. Laxativ natural

Ajută la ameliorarea constipației într-un mod complet natural, mai ales atunci când apare ocazional ca urmare a nervilor sau a stresului. Acest efect se datorează conținutului său ridicat de fibre alimentare.

3. Util pentru o buna digestie

Datorită conținutului său de minerale, ajută la neutralizarea arsurilor la stomac, ajutând în același timp și în caz de ulcer gastric și indigestie.

4. Ajută la eliminarea pietrelor

Planta are antispastice, care vor elimina toxinele care pot contribui la formarea pietrelor la rinichi. Sucul de țelină ajută și la eliminarea pietrelor la rinichi prin creșterea volumului de urină, ceea ce facilitează procesul de eliminare a calculilor.

Te-ar mai interesa: Atenție! Aceste suplimente îți pot dubla riscul de...

Țelina este, de asemenea, bogată în flavonoide, care îi conferă capacitatea de a descompune pietrele la rinichi alcătuite din calciu. Un studiu efectuat la șobolani a arătat că extractul de țelină este mai util decât apigenina în dezintegrarea acestor tipuri de calculi. Cu toate acestea, mai sunt necesare cercetări în acest sens.

Această băutură nu lipsește din dieta Elenei Gheorghe

Elena Gheorghe este una dintre vedetele care susține că sucul de apio este nelipsit de pe masa ei. Vedeta postează frecvent mesaje despre beneficiile acestei băuturi.

Te-ar mai interesa: Tumori cerebrale. Un simptom apare la aproximativ ...

De reținut!

Consumul de suc de țelină poate fi benefic pentru sănătatea ta, dar trebuie subliniat că probabil că nu este un remediu miraculos. Se recomanda consumul de telina ca parte a unei alimentatii echilibrate.

În general, doar pentru că o celebritate susține o mâncare sau o băutură dintr-un anumit motiv, nu înseamnă că este susținută de știință. Trebuie să știi că nu există mâncare sau băutură magică care să-ți transforme total sănătatea sau să vindece o boală.

Te-ar mai interesa: Trauma care a marcat-o pe Camilla. Și-a privit mam...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private