duminică, iunie 13, 2021

Un compus care se găsește în ceaiul verde, considerat cea mai consumată băutură din lume, alături de apă,  omoară celulele canceroase și nu le afectează pe cele sănătoase.

Deși au mai fost studii care

au demonstrat proprietățile anti-cancerigene ale ceaiului verde, specialiștii nu știau cum funcționează exact. De aceea, noul studiu s-a concentrat pe identificarea procesului prin care substanțele din ceai atacă celulele canceroase.

A compound found in green tea has been found to kill off oral cancer cells, while leaving healthy cells undamaged. Scientists at Penn State have now identified how the process targets the disease
Un compus din ceaiul verde distruge cancerul oral, lăsând celuele sănătoase intacte

Oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania au explorat mecanismul prin care compușii din ceaiul verde țintesc celuele bolnave.

Studiile anterioare au arătat că EGCG, un compus care se găsește în ceaiul

verde omoară cancerul oral fără să afecteze celuele sănătoase.

Cercetătorii cred că EGCG declanșează un proces in mitocondrii- uzinele energetice ale celulei- care cauzează moartea celulelor.

Profesosrul Joshua Lambert de la Penn State’s Center for Plant and Mushroom Foods for Health a spus: ‘EGCG face ceva care distruge mitocondriile. Distrugerea mitocondriilor declanșează un ciclu care cauzează și mai multe stricăciuni ducând în final la moartea celulelor”.

”Se pare că EGCG cauzează formarea speciilor reactive de oxigen în celulele canceroase distrugând mitocondriile,

iar răspunsul mitocondriilor este producerea mai multor specii de oxigen reactiv.”

Speciile reactive de oxigen (SRO) sunt molecule chimice reactive care conțin oxigen. Cât timp nu se acumulează în exces, SRO au efecte pozitive în organism, fiind implicate în diverse mecanisme celulare. Însă când nivelul lor crește, celulele sunt distruse.

Mouth cancer - including cancer of the lips, tongue, pictured under the microscope, and cheek lining - is common in people over the age of 45 and is typically caused by smoking and heavy drinking

‘Deci, mecanismul de protecție al celulelor canceroase este dezactivat, în timp ce EGCG cauzează stresul oxidativ”, adaugă prof. Lambert.

Cercetătorii au aflat că EGCG nu au acest efect și asupra celulelor sănătoase. În plus, compusul

crește capacitatea protectoare a celulelor sănătoase.

Ultimele stiri

Parteneri