Sari la conținut

Cea mai eficientă băutură naturală pentru creşterea imunităţii. Elixir de toamnă pentru sezonul rece

sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
băutura elixir pentru imunitate

Toamna este anotimpul în care ne pregătim pentru sezonul rece, iar creşterea imunităţii prin metode naturale este foarte importantă.

Nutriţioniştii recomanda ca din dietă să nu lipsească alimentele bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale care să asigure vitalitate organsimului şi putere de luptă cu bacteriile şi viruşii care circulă frecvent în lunile de toamnă şi de iarnă.

Un astfel de antidot pentru infecţiile respiratorii de sezon este un smoothie autumnal, natural, făcut din fructele acestui anotimp de tranziţie.

Elixir de toamnă pentru sezonul rece

Pentru a pregăti această băutură naturală este nevoie de următoarele ingrediente:

  • pere – 1 kg
  • lapte proaspăt – 2 lingurițe
  • măceșe uscate – 2 lingurițe
  • miere – 2 lingurițe
  • polen de albine – 1 linguriță
  • apă – 1 linguriță

Mod de preparare:

Începeți prin a fierbe o ceașcă de ceai cu apă, în care să adăugați măceșele uscate în apă. Acoperiți vasul cu un capac pentru a lăsa fructele să se aburească timp de 15 minute. Într-un recipient separat turnați laptele proaspăt și dizolvați în el polenul de albine timp de aproximativ 10 minute.

În paralel se curăţă de coajă perele, se scot semințele și se taie în felii mici. Peste acestea se adaugă laptele proaspăt cu polen de albine, apa din infuzia de măceșe și miere după gust.

Ulterior, întreaga compoziţie se  trebuie pasată în blender până se obține o băutură gustoasă și eficientă pentru creşterea imunităţii, potrivit actualno.com.

Semnale de alarmă pentru imunitatea scăzută

Semnele unui sistem imunitar slăbit sunt: oboseala, infecțiile frecvente, inflamațiile, frecvența mare a răcelilor, răni care se vindecă greu, diareea cronică.

Medicii spun că, în fiecare an, copiii pot dezvolta între 4 şi 12 episoade de infecţii acute ale căilor respiratorii, cel mai frecvent fiind vorba despre rinite, faringite, laringite, infecţii virale sau bacteriene care se pot extinde şi complica prin inflamarea urechii medii (otite) sau a sinusurilor (sinuzite).

De temut sunt şi bronşitele sau, mai grav, pneumoniile. De aceea, se recomandă efectuarea unor consultaţii profilactice periodice, dar şi administrarea unor vitamine la sfatul medicului.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel