luni, martie 20, 2023

Cum să ai o imunitate mai puternică și un somn mai bun. Nu verificați aplicațiile de rețele sociale timp de 15 minute pe zi vă poate îmbunătăți sănătatea

Reducerea utilizării rețelelor sociale cu 15 minute pe zi poate îmbunătăți semnificativ sănătatea generală și funcția imunitară și poate reduce nivelul de singurătate și depresie, sugerează noi cercetări.

O imunitate mai puternică și un somn mai bun: renunță la acest obicei doar 15 minute pe zi

Studiul, publicat în Journal of Technology in Behavior Science, a arătat că persoanele care și-au redus utilizarea rețelelor sociale au avut o îmbunătățire medie cu 15% a funcției imunitare, inclusiv mai puține răceli, gripă, veruci și negi.

Te-ar mai interesa: Medic român celebru în SUA: Niciun medicament din ...

Ei au arătat, de asemenea, o îmbunătățire cu 50% a calității somnului și cu 30% mai puține simptome depresive.

„Aceste date demonstrează că, atunci când oamenii își reduc utilizarea rețelelor sociale, viața lor se poate îmbunătăți în multe feluri – inclusiv beneficii pentru sănătatea lor fizică și bunăstarea psihologică”, a spus profesorul Phil Reed, de la Școala de Psihologie a Universității Swansea.

„Rămâne de stabilit dacă relația dintre utilizarea rețelelor sociale și factorii de sănătate este una directă sau dacă modificările variabilelor de bunăstare, cum ar fi depresia, sau alți factori, cum ar fi creșterea activității fizice, o mediază.” el a adăugat.

Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...

Platformele de social media sunt concepute pentru a crea dependență și sunt asociate cu anxietate, depresie și chiar boli fizice.

Un alt studiu publicat de Asociația Americană de Psihologie a arătat că adolescenții și adulții tineri care și-au redus utilizarea rețelelor sociale cu 50% pentru doar câteva săptămâni au văzut îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește atât greutatea, cât și aspectul lor general.

Te-ar mai interesa: Băutura despre care s-a demonstrat că face arterel...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private