Sari la conținut

Cea mai eficientă intervenţie chirurgicală pentru CANCERUL de piele! Oferă 99,7 % şanse de vindecare

Specialişti americani vin în România pentru a asista operaţii cu tehnica Mohs – cea mai eficientă intervenţie chirurgicală pentru cancerul de piele

Doar 8,7 % dintre români ştiu ce este carcinomul cutanat, cel mai frecvent tip de cancer de piele în România, mult mai răspândit decât melanomul („cancerul de la aluniţe”).

Tehnica de microchirugie Mohs este metoda care oferă 99,7 % şanse de vindecare pentru pacienţii care suferă de carcinom cutanat.

O echipă de medici americani, specialişti în tehnica Mohs, vine în România pentru a îndruma operaţiile efectuate de medicii Mihaela Leventer şi Anca Stanciu ( Centrul Dr Leventer ) asupra pacienţilor cu cazuri avansate de carcinom cutanat.

Medicii români vor opera 10 în Centrul Dr. Leventer, singurul certificat de Academia Americană de Dermatochirurgie (ASDS) în calitate de centru de competență pentru Europa de Est în domeniul operațiilor cu tehnica Mohs şi singurul recunoscut de European Society for Micrographic Surgey.

Cancerul de piele este cea mai răspândită formă de cancer. În România, carcinomul cutanat este cel mai frecvent tip de cancer de piele, mult mai răspândit decât melanomul („cancerul de la aluniţe”), însă doar 8,7% dintre români ştiu acest lucru. Informarea şi măsurile de prevenţie sunt factori esenţiali pentru scăderea numărului de oameni afectaţi de această boală, pe de o parte, şi, pe de altă parte, pentru diagnosticarea precoce, pentru a evita complicaţii mutilante, care le schimbă viaţa.

Carcinomul cutanat este o formă vindecabilă de cancer. România este printre puţinele ţări din Europa de Est în care pacienţii se pot opera şi pot spera la o viaţă normală. Depistat la timp şi cu intervenţie rapidă, cancerul de tip carcinom cutanat poate fi vindecat în proporţie de 99,7%, prin folosirea unei metode de top în tratarea acestui tip de afecţiune, Tehnica Mohs.

Microchirugia Mohs durează o zi, la finalul căreia pacientul se poate întoarce acasă, ştiind că toate celule canceroase din zona afectată au fost scoase. Acest lucru se datorează faptului că tehnica Mohs este o procedură de înaltă precizie prin care straturile cutanate afectate de cancer sunt îndepărtate rând pe rând, până când rămâne doar ţesutul sănătos. Astfel, sunt evitate atât riscul de recidivă, cât şi nevoia de a exciza mult ţesut sănătos în jurul tumorii.

Realizarea intervenţiei se face în prezenţa unui laborator de histopatologie utilat, în apropierea sălii de operaţie, astfel încât analiza probelor de țesut excizat şi rezultatul histopatologic să vină în timp real (în 45 minute).

Experienţa medicilor români în efectuarea unor asemenea intervenţii va fi cu atât mai solidă pe viitor, cu cât în România se pregăteşte o vizită a unei echipe de medici americani, specialişti recunoscuţi la nivel internaţional în aplicarea tehnicii Mohs. Echipa formată din patru medici americani va fi în România în perioada 4-6 iunie 2018, pentru a îndruma operarea unor pacienţi români care suferă de forme avansate de cancer de piele – carcinoame multiple faciale sau tumori cu evoluţie gravă.

Specialiştii veniţi de peste ocean vor ghida echipa formată din doi medici români de la Centrul Dr. Leventer, unde vor fi realizate cele 10 operaţii, centru care este, de altfel, singurul certificat de Academia Americană de Dermatochirurgie (ASDS) în calitate de centru de competență pentru Europa de Est în domeniul operațiilor cu tehnica Mohs.

Echipa de medici va fi alcătuită din specialişti recunoscuţi  internaţional – Dr. Glenn D. Goldman, Professor and Chief of Dermatology, University of Vermont College of Medicine; Dr. Vanessa Lichon, MD, Private Practice, Chicago; Dr. Sheethal Mehta, MD, Director of Mohs surgery, Rush University Medical Center, Chicago; Dr. Matthew LeBoeuf, MD, Fellow in Mohs Surgery and Dermatologic Oncology; Dr. Mihaela Leventer, Dr. Anca Stanciu şi Dr. Tiberiu Tebeica, Centrul Dr. Leventer, Bucureşti.

”Intrăm în fiecare zi în contact cu oameni care se confruntă cu suferinţele cauzate de carcinomul cutanat şi asta pentru că, în cele mai multe dintre cazuri, ajung la medic în faze foarte avansate, cu tumori mutilante şi complicaţii. Lipsa de notorietate a acestui tip de cancer afectează şi mulţi medici – de familie sau dermatologi – care nu recunosc întotdeauna semnele timpurii ale carcinomului cutanat, pentru a trimite pacienţii cât mai devreme la tratament. Vestea bună şi încurajatoare pentru pacienţi este aceea că avem la îndemână o tehnică medicală de înaltă precizie – microchirurgia Mohs, cea mai avansată tehnică în tratarea cancerului de piele, la momentul actual. Pentru România, această vizită a echipei americane este o oportunitate cu dublă însemnătate – pe de o parte pentru pacienţii care pot spera la o viaţă normală, şi, pe de altă parte, pentru noi, medicii, de a ne perfecţiona intervenţia în acest domeniu”, declară Dr. Mihaela Leventer.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel