sâmbătă, mai 21, 2022

Visul oricăruia dintre noi de a avea un corp perfect sculptat a devenit posibil odată cu evoluția chirurgiei estetice. Liposucția este cea mai eficientă metodă de modelare a trupului, recomandată atunci când există zone din care grăsimea nu dispare nici cu ajutorul alimentației sănătoase, nici în urma exercițiilor fizice.

“La o astfel de intervenție apelează oamenii care au depozite de grăsime de care nu pot scăpa. Foarte important este faptul că procedura nu se realizează pentru a scăpa de kilogramele în plus, ci pentru a modela anumite zone. Intervenția este una sigură, iar rezultatele sunt vizibile. După lipoaspirație, pacientul sau pacienta trebuie să aibă un stil de viață sănătos, pentru ca rezultatele să se mențină cât mai mult timp”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Te-ar mai interesa: Remedii naturiste pentru diabetul de tip 2...

De ce să apelezi la această procedură?

Scopul principal al liposucției este de a remodela una sau mai multe zone ale corpului, nu de a reduce greutatea corporală. Deseori acest tip de tratament este folosit pe zonele „problemă” care nu au răspuns conform așteptărilor în urma dietelor și a sportului.

Procedura îndepărtează țesutul adipos din anumite părți ale corpului prin tehnica de aspirare. Cele mai frecvențe zone care sunt modelate prin liposucție sunt abdomenul, coapsele, mâinile, feșele, zona gâtului și a bărbiei, dar și obrajii, șoldurile, genunchii, gambele și glezenele.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială a Albinei 2022: Cum beneficiază sănă...

Tot ce trebuie să știi despre lipoaspirație

În timpul liposucției, canule boante sunt introduse între piele și mușchi, în zonele din care se extrage surplusul de țesut adipos. Grăsimea este aspirată prin intermediul acestor tuburi, în timp ce medicul ghidează operațiunea pentru a elimina depozitele de grăsime vizate.

După orice procedură, corpul necesită o perioadă de refacere. Zona care a fost tratată va fi bandajată pentru a ajuta la reducerea inflamațiilor, a vânătăilor, dar și pentru a reduce durerile post-operatorii. Acestea sunt, de cele mai multe ori, minime și cedează la administrarea calmantelor obișnuite. Timp de 2-3 săptămâni este necesară purtarea corsetului compresiv pentru a favoriza o recuperare cât mai corectă.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală! Pacienții cu traumatisme cranio...

Liposucția nu tratează celulita

Candidatul căruia i se poate recomanda efectuarea liposuctiei are o stare de sănătate excelentă și are depozite de grăsime ce nu au răspuns la dietă sau exerciții fizice. Foarte important de știut este faptul că lipoaspirația nu este un tratament pentru celulită sau obezitate și nu previne creșterea ulterioară în greutate. Nu pot fi aspirate toate celulele adipoase din organism, iar cele rămase își pot mări volumul dacă pacientul are o alimentație nesănătoasă și nu face mișcare. Așadar, pentru a menține rezultatele obținute, se impune un regim alimentar echilibrat și exerciții fizice regulate.

Te-ar mai interesa: Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei perso...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private